Conor McGregor

Datum narození: 14. 7. 1988
Místo narození: Crumlin, Dublin, Irsko
Výška: 175 cm
Profese: bojovník, šampion UFC
Znamení: Rak

Související celebrity

Životopis

Ir Conor McGregor, bojovník ve smíšených bojových uměních (MMA), je šampion UFC v pérové váze a bývalý šampion pérové a lehké váhy v Cage Warriors.

Conor McGregor, celým jménem Conor Anthony McGregor, pracoval jako instalatér. Se základním boxem cvičil taekwon-do, karate, capoeiru a kickbox, tedy před soutěžemi v profesionálním MMA. To se psal rok 2008. Debutoval na Cage of Truth 2, kdy porazil v druhém kole Garyho Morrise na TKO.

CONOR McGREGOR PROHRÁL S DIAZEM

McGregor byl v UFC od roku 2013

Roku 2011 Conor McGregor zahájil nepřerušenou řadu 13 výher. Tehdy vyhrál jeden z nejrychlejších zaznamenaných knockoutů v MMA, boj skončil za 4 sekundy na Immortal Fighting Championship v irském Letterkenny.

O rok později Conor McGregor vyhrál titul mistra muší a lehké váhy v CWFC a stal se tak prvním Irem, který držel tituly ve třech divizích zároveň. Tím vzrostl v evropských žebříčcích a upoutal tak pozornost Ultimate Fighting Championship (UFC). Smlouvu s UFC podepsal v únoru 2013.

Dokument Netflixu McGregor Forever 

V dubnu Conor McGregor debutoval proti Marcusovi Brimageovi. Zápas vyhrál na TKO na začátku druhé minuty prvního kola a získal cenu Nejlepší knockout večera. Uchvátil dále mj. v září 2014 v zápase proti Američanovi Dustinu Poirierovi, jehož jako první muž porazil na KO/TKO. Vítězstvím se také zasloužil o druhé ocenění Performance of the Night.

O CONORU McGREGOROVI ČTĚTE ZDE>>

Třetí toto ocenění získal v lednu 2015, když Dennise Sivera porazil v druhém kole na TKO. Po zápase Conor McGregor vyskočil z klece a vyzval šampiona UFC v pérové váze Josého Alda, kterého v prvním kole porazil KO. Jeho výzvu přijala také boxerská superhvězda Floyd Mayweather. Show skončila dle očekávání, boxer zvítězil. Conor McGregor překvapil, že vydržel až do desátého kola.

Společnost Netflix o závratné kařiéře muže, který proslul brutalitou i prostořekými komentáři, natočila vzrušující dokumentární seriál McGregor Forever (2023).

 

Další Sportovci

zobrazit profil Martin Jiránek
Martin Jiránek
zobrazit profil Ondřej Němec
Ondřej Němec
zobrazit profil Michal Špit
Michal Špit
zobrazit profil Patrik Schick
Patrik Schick
zobrazit profil Tomáš Hyka
Tomáš Hyka
zobrazit profil Tomáš  Kraus
Tomáš Kraus
zobrazit profil Martin Štěpánek
Martin Štěpánek
zobrazit profil Jaroslav  Soukup
Jaroslav Soukup