Frank Vincent

Frank Vincent

Datum narození: 4. 8. 1939
Datum úmrtí: 13. 9. 2017
Místo narození: North Adams, Massachusetts, USA
Profese: herec, bubeník
Znamení: Lev

Související celebrity

Životopis

Americký herec Frank Vincent, který se proslavil především rolí mafiánského bosse v seriálu Rodina Sopránů, zemřel při operaci srdce ve věku 78 let.

Frank Vincent studoval hudbu na Saint Paul's Grammar School a stal se vášnivým bubeníkem. Vzhledem k tomu, že byl poměrně úspěšným muzikantem, tak v 60. letech 20. století hrával s několika známějšími kapelami té doby.

Od svého debutu v akční krimi The Death Collector (1976) si Frank Vincent zahrál v pěti desítkách filmů. Mezi známější patří Poslední útěk do Brooklynu, Země policajtů nebo Papež z Greenwich Village. Do dvou snímků, a to Jednej správně a Horečka džungle, jej obsadil režisér Spike Lee.

Během své čtyřicetileté kariéry byl často obsazován do rolí drsných gangsterů, několikrát hrál ve filmech režiséra Martina Scorseseho. Zejména jeho snímky Mafiáni a Casino, v nichž Frank Vincent zpodobnil skutečného zločince Franka Cullotty, se staly klasikou tohoto žánru.

Nejvíce Franka Vincenta proslavila role mafiánského bosse Phila Leotarda v úspěšném americkém seriálu Rodina Sopranů, který si získali nejen diváky a kritiky, ale i Zlatý Globus a hudební ceny Emmy. V posledních letech se herec věnoval též dabingu PC her; účinkoval v reklamách a hudebních klipech.

Několik dní poté, co Vincent Frank prodělal těžký infarkt, musel 13. září 2017 podstoupit operaci srdce. Takový zákrok však jeho tělo nevydrželo a herec zemřel pod rukama lékařů. Bylo mu 78 let.

 

Další Herci

zobrazit profil Eva Leimbergerová
Eva Leimbergerová
zobrazit profil Ladilav Frej jr.
Ladilav Frej jr.
zobrazit profil Veronika Kánská
Veronika Kánská
zobrazit profil Cristiano Donati
Cristiano Donati
zobrazit profil Gabriela Mikulková
Gabriela Mikulková
zobrazit profil Aneta Krejčíková
Aneta Krejčíková
zobrazit profil Zach Cherry
Zach Cherry
zobrazit profil Zdeněk Podhůrský
Zdeněk Podhůrský