Alexandr Postler starší

Alexandr Postler starší

Datum narození: 24. 10. 1937
Datum úmrtí: 15. 8. 1996
Místo narození: Praha
Profese: herec, režisér
Znamení: Štír

Související celebrity

Životopis

Herec Jan Postler starší, otec známé herečky Simony Postlerové, se část své kariéry věnoval režii. Zemřel v roce 1996 v Ostravě.

Alexandr Postler starší se narodil 24. října 1937 v Praze. Herectví se chtěl údajně věnovat již od dětství. Proto Vystudoval pražskou střední průmyslovou školu grafickou a poté zamířil na Akademii výtvarných umění. Stejně jako později jeho děti studoval na DAMU. A tak jako jeho dcera Simona Postlerová ještě za studií zářil v Národním divadle, a to v letech 1958 a 1960. Simona s bratrem Alexandrem na svého otce dodnes vzpomínají. Jen pro zajímavost, v Národním divadle se objevil v inscenacích Revizor a Strakonický dudák.

Herec Alexander Postler st. si oblíbil především divadlo, např. J. K. Tyla v Plzni a ostravské Divadlo Petra Bezruče. Na chvíli se vrátil ještě studovat, a to JAMU. Působil mimo jiné i jako režisér. Po dlouhé kariéře jako herec, kdy se objevil ve skvělém filmu Vyšší princip, se však chtěl nadále věnovat jen divadlu a okrajově režii.

Před smrtí Alexander Postler st. působil už jen ve funkci vedoucího šéfa činohry ve Slezském divadle v Opavě až do roku 1990. Zemřel v roce 1996 v Ostravě. Jeho manželkou byla herečka, dabérka a hlasová poradkyně Jana Postlerová.

 

Další Herci

zobrazit profil Jeremy Allen White 
Jeremy Allen White 
zobrazit profil Alena Antalová
Alena Antalová
zobrazit profil Woody Harrelson
Woody Harrelson
zobrazit profil Lilian Sarah Fischerová
Lilian Sarah Fischerová
zobrazit profil Braňo Holiček
Braňo Holiček
zobrazit profil Florian Munteanu
Florian Munteanu
zobrazit profil Marián Labuda
Marián Labuda
zobrazit profil Tomáš  Materna
Tomáš Materna