Ľubica Blaškovičová

Ľubica Blaškovičová

Datum narození: 16. 8. 1955
Profese: herečka, dabérka, politička, podnikatelka, pedagožka
Znamení: Lev

Související celebrity

Životopis

Slovenská herečka Ľubica Blaškovičová se uplatnila též jako komunální politička, podnikatelka a pedagožka. Stala se také jednou z uznávaných a vyhledávaných dabérek.

Již od osmi let zpívala ve sboru slovenského rozhlasu. Po studiu herectví na VŠMU v Bratislavě se Ľubica Blaškovičová roku 1978 stala členkou činohry Státního divadla v Košicích, kde ztvárnila několik desítek rolí. Působila též v Staroměstském divadle Kořicích, jehož byl i manažerkou a koordinátorkou.

Roku 1998 začala podnikat. Ľubica Blaškovičová šéfovala agenturu Teatro a byla ředitelkou festivalu Evropských nezávislých divadel. V letech 1998 až 2001 přednášela jako externí profesorka na Ekonomickej uneverzite v Bratislavě, a to rétoriku - komunikaci a společenský protokol. Vyučovala také na košické konzervatoři.

Na stříbrném plátně se objevila ve filmu Zlatá réva (1977) s Radoslavem Brzobohatým v hlavní roli nebo v psychologickém snímku Začiatok sezóny (1987). Zahrála si v řadě televizních inscenací. Ľubica Blaškovičová se stala vyhledávanou dabérkou. Jejím hlasem promluvily stovky postav.

O ĹUBICE BLAŠKOVIČOVÉ ČTĚTE ZDE>>

Roku 1990 Ľubica Blaškovičová vstoupila do komunální politiky, stala se členkou Zastupitelstva Městské části Košice - Staré Město a též tamní radní. Ve volbách 2005 byla jako nezávislá kandidátka zvolena do Zastupitelstva Košického samosprávného kraje za okres Košice I.

Ľubica Blaškovičová je dcerou herce Dušana Blaskoviče a vdovou po herci a režisérovi Petrovi Raševovi. Má dcery Kristínu a Katarínu. Ta propadla drogám a vyhrožovala matce zabitím.

 

Další Herci

zobrazit profil Eva Josefíková
Eva Josefíková
zobrazit profil Jana Drbohlavová
Jana Drbohlavová
zobrazit profil Becki Newton
Becki Newton
zobrazit profil Stephen Moyer
Stephen Moyer
zobrazit profil Scott Patterson
Scott Patterson
zobrazit profil Gaia Girace
Gaia Girace
zobrazit profil Kryštof Bartoš
Kryštof Bartoš
zobrazit profil Ilona Svobodová
Ilona Svobodová