Petr Zettner

Petr Zettner

Datum narození: 13. 7. 1977
Datum úmrtí: 19. 11. 2017
Místo narození: Jihlava
Profese: novinář, manažer
Znamení: Rak

Související celebrity

Životopis

Novinář a manažer Petr Zettner, který počátkem září 2017 usedl do křesla šéfredaktora Rádia Junior Českého rozhlasu, působil na řadě pozic: jako editor, analytik nebo ředitel.

Po bakalářském studiu žurnalistiky na Filozofické fakultě Univerzity Palackého v Olomouci Petr Zettner své první manažerské zkušenosti získal jako programový ředitel Rádia Vysočina, a to v letech 2000 a 2001. Posléze též krátce působil v Praze v České televizi a Rádiu Impuls.

PETR ZETTER ZANECHAL DOPIS NA ROZLOUČENOU

V roce 2005 se Petr Zettner vrátil na rodnou Moravu, kde působil jako editor Českého rozhlasu Region Vysočina. Roku 2009 byl pověřen spuštěním nového Rádia Jihlava, konkrétně jak sestavením týmu, přípravou programového schématu, tak zahájením vysílání, k němuž došlo 1. června 2009.

Následující dva roky Petr Zettner opět pracoval na postu editora regionální redakce Radiožurnálu. Od roku 2012 působil v Českém rozhlase mj. jako analytik. Od 1. září 2017 zastával funkci šéfredaktora Rádia Junior Českého rozhlasu.

Manažer a novinář Petr Zettner obdržel Národní cenu Prix Bohemia Radio 2006 v kategorii Autoanonce a Národní cenu Prix Bohemia Radio 2008 v kategorii Reportáž.

O PETRU ZETTNEROVI ČTĚTE ZDE>>

Šéfredaktor Petr Zettner zemřel 19. listopadu 2017. Bylo mu pouhých 40 let. Podle informací Blesku se oběsil na lávce vedoucí pod Radotínským mostem v Praze.

 

Další Osobnosti

zobrazit profil Michael Kocáb
Michael Kocáb
zobrazit profil Jiří Suchý
Jiří Suchý
zobrazit profil Gabriela Franková
Gabriela Franková
zobrazit profil Zdeněk Vokatý
Zdeněk Vokatý
zobrazit profil Zuzana Mausová
Zuzana Mausová
zobrazit profil Lucie Zedníčková
Lucie Zedníčková
zobrazit profil Eduard Stehlík
Eduard Stehlík
zobrazit profil Richard Brabec
Richard Brabec