Marie-Luise Stockinger herečka

Datum narození: 27. 9. 1992
Místo narození: Oberösterreich, Rakousko
Profese: herečka
Znamení: Váhy

Související celebrity

Životopis

Rakouská herečka Marie-Luise Stockinger se v Česku představila ve výpravném dvoudílném historickém televizním filmu Marie Terezie, v němž ztvárnila hlavní roli.

Po studiu v rodném Rakousku se Marie-Luise Stockinger objevila v krimi seriálu CopStories (2013) či ve festivalovém krátkometrážním snímku Stromy (2016).

MARIE-LUISE STOCKINGER JAKO VLÁDKYNĚ ZABODOVALA

Svou první velkou příležitost Marie-Luise Stockinger dostala v koprodukčním výpravném dvoudílném televizním životopisném dramatu Marie Terezie (2017) režiséra Roberta Dornhelma a scénáristky Mirky Zlatníkové, kde zpodobnila samotnou slavnou panovnici. Další klíčové postavy historického snímku zpodobnili Vojtěch KotekZuzana Stivínová a další.

O MARII-LUISE STOCKINGER ČTĚTE ZDE>>

Jak Marie-Luise Stockinger v rozhovoru pro Českou televizi uvedla, hraní s kolegy, jimž nerozumí, byla jediná věc, „které se před zahájením natáčení skutečně obávala“. Pochválila si spolupráci s Vojtou Kotkem jako se svým manželem: „Ke konci si myslím, že jsme měli skoro podobný vztah jako Marie Terezie a František Štěpán. Kryli jsme si záda a neustále jsme se rozesmávali. Co byste chtěli víc?“ Film české publikum okouzlil.

 

 

Další Herci

zobrazit profil Jana Pidrmanová
Jana Pidrmanová
zobrazit profil Milan Peroutka
Milan Peroutka
zobrazit profil Anežka Rusevová
Anežka Rusevová
zobrazit profil Anthony Hopkins
Anthony Hopkins
zobrazit profil Tomáš Jeřábek
Tomáš Jeřábek
zobrazit profil Lochlann Ó Mearáin
Lochlann Ó Mearáin
zobrazit profil Lena Urzendowsky
Lena Urzendowsky
zobrazit profil Cameron Boyce
Cameron Boyce