Pavlína Štorková

Pavlína Štorková

Datum narození: 5. 11. 1980
Místo narození: Kutná Hora
Profese: herečka, hudebnice
Znamení: Štír

Související celebrity

Životopis

Herečka Pavlína Štorková, která získala Cenu divadelní kritiky za roli Olgy ve hře Olga, byla opakovaně nominována na Cenu Thálie a roku 2018 také na Českého lva za film Kvarteto.

Pod vedením Miroslava Krobota roku 2005 vystudovala herectví na Katedře alternativního a loutkového divadla pražské DAMU. Pavlína Štorková se stala jednou ze zakládajících členek Divadla Letí. Roku 2007 získala angažmá v Klicperově divadle v Hradci Králové.

PAVLÍNA ŠTORKOVÁ - MLÁDÍ NAHRADILO BARDY

V roce 2008 byla Pavlína Štorková nominovaná na Cenu Thálie za roli v Panně Orleánské. Hostovala v Divadle Komedie a v Dejvickém divadle. V roce 2012 se dostala do širší nominace na Cenu Thálie za roli Richarda v Richardu III. a rok nato za roli Jenny v Žebrácké opeře.

Roku 2014 získala Cena za nejlepší herecký výkon na Grand festivalu smíchu za ztvárnění Charlotty v Soudci v nesnázích. V sezoně 2015/2016 se Pavlína Štorková stala členkou Činohry Národního divadla. Úspěšný byl pro ni i rok 2017, kdy přišla nominace na Cenu Thálie za mimořádný jevištní výkon v roli Olgy v inscenaci Olga (Horrory z Hrádečku), za kterou obdržela Cenu divadelní kritiky.

Diváci mohou Pavlínu Štorkovou znát z filmů režisérky Alice Nellis Tajnosti (2007) a Mamas & Papas (2010), dále pak ze snímku Petra Nikolajeva Lidice (2011) nebo z komedie Miroslava Krobota Kvarteto (2017), v níž ztvárnila vedlejší roli, za kterou byla nominována na Českého lva. Zahrála si také v seriálech, mj. Případy pro exorcistu, Čtvrtá hvězda či Mamon.

Pavlína Štorková není jen talentovaná herečka, ale též hudebnice. Hraje na pět nástrojů: klavír, trubka, bubny, flétna a kytara. Nadání podědila po rodičích, kteří byli ochotničtí muzikanti. Volný čas ráda tráví v přírodě, u dobrého filmu, počítačové hry, s knihou či s přáteli.

 

Další Herci

zobrazit profil Maisie Williams
Maisie Williams
zobrazit profil Michael Keaton
Michael Keaton
zobrazit profil Miles Teller
Miles Teller
zobrazit profil Gugu Mbatha-Raw
Gugu Mbatha-Raw
zobrazit profil Samuel Arnold
Samuel Arnold
zobrazit profil James McAvoy
James McAvoy
zobrazit profil Roman Říčař
Roman Říčař
zobrazit profil Eva Čížkovská
Eva Čížkovská