Pavlína Štorková

Pavlína Štorková

Datum narození: 5. 11. 1980
Místo narození: Kutná Hora
Profese: herečka, hudebnice
Znamení: Štír

Související celebrity

Životopis

Herečka Pavlína Štorková, která získala Cenu divadelní kritiky za roli Olgy ve hře Olga, byla opakovaně nominována na Cenu Thálie a roku 2018 také na Českého lva za film Kvarteto.

Pod vedením Miroslava Krobota roku 2005 vystudovala herectví na Katedře alternativního a loutkového divadla pražské DAMU. Pavlína Štorková se stala jednou ze zakládajících členek Divadla Letí. Roku 2007 získala angažmá v Klicperově divadle v Hradci Králové.

PAVLÍNA ŠTORKOVÁ - MLÁDÍ NAHRADILO BARDY

V roce 2008 byla Pavlína Štorková nominovaná na Cenu Thálie za roli v Panně Orleánské. Hostovala v Divadle Komedie a v Dejvickém divadle. V roce 2012 se dostala do širší nominace na Cenu Thálie za roli Richarda v Richardu III. a rok nato za roli Jenny v Žebrácké opeře.

Roku 2014 získala Cena za nejlepší herecký výkon na Grand festivalu smíchu za ztvárnění Charlotty v Soudci v nesnázích. V sezoně 2015/2016 se Pavlína Štorková stala členkou Činohry Národního divadla. Úspěšný byl pro ni i rok 2017, kdy přišla nominace na Cenu Thálie za mimořádný jevištní výkon v roli Olgy v inscenaci Olga (Horrory z Hrádečku), za kterou obdržela Cenu divadelní kritiky.

Diváci mohou Pavlínu Štorkovou znát z filmů režisérky Alice Nellis Tajnosti (2007) a Mamas & Papas (2010), dále pak ze snímku Petra Nikolajeva Lidice (2011) nebo z komedie Miroslava Krobota Kvarteto (2017), v níž ztvárnila vedlejší roli, za kterou byla nominována na Českého lva. Zahrála si také v seriálech, mj. Případy pro exorcistu, Čtvrtá hvězda či Mamon.

Pavlína Štorková není jen talentovaná herečka, ale též hudebnice. Hraje na pět nástrojů: klavír, trubka, bubny, flétna a kytara. Nadání podědila po rodičích, kteří byli ochotničtí muzikanti. Volný čas ráda tráví v přírodě, u dobrého filmu, počítačové hry, s knihou či s přáteli.

 

Další Herci

zobrazit profil Martina Babišová
Martina Babišová
zobrazit profil Michal Nesvadba
Michal Nesvadba
zobrazit profil Jiří Kodet
Jiří Kodet
zobrazit profil Vladimír Čech
Vladimír Čech
zobrazit profil Anne Hathaway
Anne Hathaway
zobrazit profil Liam  Neeson
Liam Neeson
zobrazit profil Luca Padovan
Luca Padovan