Zdeněk Hruška

Místo narození: Ostrava
Profese: herec, dabér

Související celebrity

Životopis

Herec a dabér Zdeněk Hruška, kterého si diváci mohou pamatovat jako plastického chirurga z Ordinace TV Nova, v opilosti naboural a usnul za volantem uprostřed silnice.

Již během studia na Pražské konzervatoři se Zdeněk Hruška (narozen 1971) začal objevovat na divadelních scénách. Hrál např. v Divadle Jiřího Wolkera. Roku 1992 získal stálé angažmá v divadle ABC. Posléze přijal nabídku stát se členem Divadla Na Jezerce, kde nastudoval řadu výrazných rolí.

Ve filmu se Zdeněk Hruška objevil v roce Sametové revoluce, a to v dramatu Jarmila Jireše  Rakovina vůle (1989), kde ztvárnil hned jednu z hlavní rolí. Mezi klíčové postavy patřil také v TV snímcích Memento (1990) či Brokovnice (1992).

Širokému diváckému publiku se Zdeněk Hruška mohl vepsat do paměti coby plastický chirurg Pavel Getz v seriálu Ordinace v růžové zahradě. Epizodní role si zahrál v řadě seriálů, mj. Ach, ty vraždy!, Policie Modrava či Bohéma.

Více než tvář Zdeňka Hrušky je ale veřejnosti znám jeho hlas. Propůjčil jej např. Michaelu Keatonovi, Ewanu McGregorovi či Adrienu Brodymu. Nadaboval třeba Sachu Barona Cohena ve filmu Borat nebo Zacharyho Quintona coby Spocka ve Star Treku.

Do hledáčku médií se Zdeněk Hruška dostal v únoru 2018, kdy se v opilosti vracel z baru a chtěl přeparkovat své auto. Naboural několik vozů a usnul za volantem přímo uprostřed silnice, kde jej našli policisté. Měl přes dvě promile alkoholu.

O ZDEŇKU HRUŠKOVI ČTĚTE ZDE>>

Zdeněk Hruška pochází z herecké rodiny. Je synem dabingového režiséra Zdeňka Hrušky a herečky Miluše Dreiseitlové. V herecké branži, především též v dabingu, se zabydleli i jeho další příbuzní - bratr Libor Hruška, sestřenice Lucie Kožinová Žďánská, švagrová Kateřina Seidlová a synovec Michal Hruška.

S manželkou, která je maskérkou, má Zdeněk Hruška dvě děti.

 

Další Herci

zobrazit profil Lucia Bugalová
Lucia Bugalová
zobrazit profil Sylvester Stallone
Sylvester Stallone
zobrazit profil Pavel Trávníček
Pavel Trávníček
zobrazit profil Heath  Ledger
Heath Ledger
zobrazit profil Jana Kopecká
Jana Kopecká
zobrazit profil Kimberly Scott
Kimberly Scott
zobrazit profil Madeleine Madden
Madeleine Madden
zobrazit profil Irena Máchová
Irena Máchová