Ján Kuciak

Datum narození: 17. 5. 1990
Datum úmrtí: 23. 3. 2018
Profese: novinář, investigativní žurnalista portálu aktuality.sk
Znamení: Býk

Související celebrity

Životopis

Slovenský novinář Ján Kuciak, který psal o lidech napojených na vládní stranu Smer premiéra Roberta Fica, byl v únoru 2018 zavražděn. Vrah zastřelil i jeho snoubenku Martinu Kušnírovou.

Motivem zločinu, při němž byli zastřeleni sedmadvacetiletý investigativec portálu aktuality.sk Ján Kuciak a jeho stejně stará snoubenka Martina Kušnírová, podle slov slovenského policejního prezidenta Tibora Gašpara s největší pravděpodobností byla novinářova práce.

JÁN KUCIAK - MILION EUR ZA JEHO VRAHA

Ján Kuciak se věnoval tématu údajných daňových podvodů lidí, kteří mají blízko k nejsilnější vládní straně Smer premiéra Roberta Fica. Šlo o podezřelé aktivity mj. mnoha slovenských podnikatelů, z nichž někteří, jako např. Miroslav Bödör, jsou úzce spjati právě s politickou stranou Smer.

V jednom z posledních materiálů se investigativní žurnalista Ján Kuciak opět zabýval aférou kolem podnikatele Mariána Kočnera, o němž často psal, spojeného údajně s řadou pochybných daňových a bankovních záležitostí, které vyvolaly pozornost nejen médií, ale i tamních úřadů.

Těla popravené dvojice byla nelezena v neděli 25. února 2018 krátce po poledni v domě Jána Kuciaka v obci Veľká Mača nedaleko Trnavy. Podle policejního prezidenta Tibora Gašpara šlo o připravený čin a vrah rozhodně nebyl žádný amatér. Oba zastřelil jednou ranou, novináře do hrudi, jeho snoubenku do hlavy.

O JÁNU KUCKIAKOVI ČTĚTE ZDE>>

 

Články o celebritě

Evropská komise varovala Fica před zásahy do justice. Hrozí i omezením fondů Evropská komise varovala Fica před zásahy do justice. Hrozí i omezením fondů Evropská komise nebude váhat zasáhnout proti Slovensku jakýmkoli způsobem včetně omezení fondů, poku... číst článek
Livia Klausová exkluzivně pro Blesk: Slavím 80. Asi pozvu i manžela Livia Klausová exkluzivně pro Blesk: Slavím 80. Asi pozvu i manžela O jejím špičkování se s manželem, exprezidentem Václavem Klausem (82), kolují zábavné historky. A Li... číst článek
Fico uzavřel koaliční dohodu s Pellegrinim a Dankem. A vyjádřil obavy z chování Čaputové Fico uzavřel koaliční dohodu s Pellegrinim a Dankem. A vyjádřil obavy z chování Čaputové Koaliční smlouvu dnes podepsali předsedové tří politických stran, které se po zářijových parlamentní... číst článek

Další Osobnosti

zobrazit profil Petr Pavlíček
Petr Pavlíček
zobrazit profil Helena Houdová
Helena Houdová
zobrazit profil David Berdych
David Berdych
zobrazit profil Meda Mládková
Meda Mládková
zobrazit profil Larry Ellison
Larry Ellison
zobrazit profil Tomáš  Vlasák
Tomáš Vlasák
zobrazit profil Monika Absolonová
Monika Absolonová
zobrazit profil Jiří Beran
Jiří Beran