René Slováčková

René Slováčková

Datum narození: 11. 8. 1977
Místo narození: Praha
Profese: herečka, dabérka, šéfredaktorka
Znamení: Lev

Související celebrity

Životopis

René Slováčková, starší dcera klarinetisty a saxofonisty Felixe Slováčka, zazářila v dabingu, s nímž začala již jako školačka.

Vystudovala konzervatoř a hrála v Horáckém divadle v Jihlavě. Později René Slováčková účinkovala v Divadle U Hasičů, kde třeba alternovala Michaelu Dolinovou v představení Sexmise.

RENÉ SLOVÁČKOVÁ - OTCE NEVIDĚLA TŘICET LET

Slováčková si zahrála v Ordinaci

Kromě práce v dabingu René Slováčková získala post šéfredaktory dámského časopisu Madame, později Reneé. Finance jí přineslo i účinkování v reklamách. Třeba roku 2002 se stala hlasem T-Mobile v hlasovém automatu IVR.

Na filmovém plátně se René Slováčková prvně objevila v režijním debutu Jana Krause, tragikomedii Městečko aneb Sláva vítězům, čest poraženým (2003). Drobné role dostala v seriálech Prima sezona, Na lavici obžalovaných justice či Ordinace v růžové zahradě.

Slováčková namluvila desítky postav

Více než jako herečka se René Slováčková uplatnila v dabingu, s nímž začala již jako školačka. Svůj hlas propůjčila desítkám postav jak ve filmech, tak v seriálech, jako jsou např. Merlose Place, Chirurgové, Zoufalé manželky, Kriminálka Miami nebo Námořní vyšetřovací služba.

O RENÉ SLOVÁČKOVÉ ČTĚTE ZDE>>

René Slováčková je dcerou Alené (Renée) Wevelsiepové a hudebníka Felixe Slováčka, kterou počal před manželstvím s herečkou a zpěvačkou Dagmar Patrasovou.

 

Další Herci

zobrazit profil Pavel Nový
Pavel Nový
zobrazit profil Vladimír Hajdu
Vladimír Hajdu
zobrazit profil David Prachař
David Prachař
zobrazit profil Lucia Siposová
Lucia Siposová
zobrazit profil Paolo Villaggio
Paolo Villaggio
zobrazit profil Pavla Vojáčková
Pavla Vojáčková