Beata Hlavenková

Beata Hlavenková

Datum narození: 2. 2. 1978
Místo narození: Vendryně
Profese: klavíristka, skladatelka, aranžérka, producentka, pedagožka
Znamení: Vodnář

Související celebrity

Životopis

Klavíristka Beata Hlavenková získala Cenu Anděl 2016 za album Theodoros. Na další dvě sošky byla nominována. Kromě hudby se věnuje také pedagogické činnosti.

Po Janáčkově konzervatoři v Ostravě Beata Hlavenková studia dokončila na Berklee College of Music v Massachusetts, a to v oboru kompozice, jazzová kompozice a aranžování. Spolu se svým manželem, kytaristou a skladatelem Patrikem Hlavenkou, se podílela na projektu S’aight.

BEATA HLAVENKOVÁ - ROZHOVOR PRO REFLEX.CZ

Talentovaná Beata Hlavenková spolupracovala mj. s Lenkou Dusilovou, Dorotou Barovou, Ondřejem Rumlem, Davidem Kollerem a hrála na dvou deskách Věry Martinové.

Začala také působit jako hudební pedagožka na Konzervatoři Jaroslava Ježka, posléze na New York University v Praze. Se svým manželem Beata Hlavenková připravila osnovy pro první české vysokoškolské studium jazzové hudby v Česku, které bylo otevřeno na JAMU v Brně.

V roce 2013 Beata Hlavenková vydala album Theodoros, za nějž získala Cenu Anděl v kategorii Jazz & blues. Desky Scintilla a Bethlehem byly na Anděla nominovány. Její tvorba je vysoce hodnocena též v zahraničí.

Beata Hlavenková navázala spolupráci s Nadačním fondem Magdaleny Kožené MenART, který podporuje činnost základních uměleckých škol a uměleckého vzdělávání v ČR.

S manželem Patrikem HlavenkouBeata Hlavenková dva syny.

 

Další Hudebníci

zobrazit profil Richard Hes
Richard Hes
zobrazit profil Petr Harazin
Petr Harazin
zobrazit profil Vítek Fiala
Vítek Fiala
zobrazit profil David Žbirka
David Žbirka
zobrazit profil Jiří Burian
Jiří Burian
zobrazit profil Alan Merrill
Alan Merrill