Ondřej Krutílek

Ondřej Krutílek

Datum narození: 30. 4. 1981
Místo narození: Nový Jičín
Profese: analytik legislativy EU, manažer, pedagog
Znamení: Býk

Související celebrity

Životopis

Manažer a pedagog Ondřej Krutílek se ve volbách do Evropského parlamentu 2019 stal jedním z kandidátů Občanské demokratické strany. Křeslo v EP nezískal.

Absolvoval Fakultu sociálních studií Masarykovy univerzity. V roce 2004 Ondřej Krutílek začal působit jako analytik legislativy EU v Centru pro studium demokracie a kultury a v letech 2009 až 2014 byl v Evropském parlamentu akreditovaným asistentem.

ONDŘEJ KRUTÍLEK V ANKETĚ REFLEXU.CZ

Zkušenosti z Bruselu Ondřej Krutílek začal posléze zúročovat v Česku. Stal se jednatelem společnosti B&P Research a ředitelem ústavu Evropský informační projekt.

V roce 2014 Ondřej Krutílek vstoupil do spolku Pravý břeh, kde nedlouho poté získal post místopředsedy výkonné rady. Také se vrátil k pravidelné výuce a publicistické činnosti.

Roku 2017 se Ondřej Krutílek stal členem správní rady Institutu pro pravicovou politiku. Posléze začal působit především jako manažer, koordinátor vzdělávacích a výzkumných projektů a influencer. Z jeho iniciativy vznikl např. dokument Silné Česko v Evropě 21. století nebo třetí vydání knihy Evropská unie.

Ve volbách do Evropského parlamentu 2019 Ondřej Krutílek zaujal čtvrtou příčku na kandidátce ODS. Křeslo v EP nezískal.

K zálibám Ondřeje Krutílka patří hudba a četba. Ze sportu je to především běh. Kromě toho se snaží „zkrotit“ akustickou kytaru.

Ondřej Krutílek je ženatý. S manželkou Kamilou má tři syny.

 

Další Osobnosti

zobrazit profil Marek Půček
Marek Půček
zobrazit profil Bohuš Matuš
Bohuš Matuš
zobrazit profil Bohdan Pomahač
Bohdan Pomahač
zobrazit profil Michal Vondrka
Michal Vondrka
zobrazit profil Jan Švejdar
Jan Švejdar
zobrazit profil Martin Červíček
Martin Červíček