Eva Decroix

Eva Decroix

Datum narození: 26. 5. 1982
Místo narození: Ostrava
Profese: poslankyně, právnička, podnikatelka, majitelka restaurace
Znamení: Blíženci

Související celebrity

Životopis

Eva Decroix se ve volbách do Evropského parlamentu 2019 stala kandidátkou ODS. Křeslo v EP nezískala. Ve volbách 2021 zasedla do Sněmovny.

Vyrůstala na Vysočině. Ve Francii Eva Decroix vystudovala práva a poté zkušenosti získávala v Londýně. Hovoří plynně francouzsky a anglicky, takže v těchto jazycích vede advokátní praxi pro zahraniční klienty ve svých kancelářích v Jihlavě a v Praze.

Frankofonní vzdělání a profesní orientaci se Eva Decroix rozhodla doplnit postgraduálním studiem na VŠE Praha a Université IAE de Lyon. Aktivně se zajímá o mediaci jako alternativu pro řešení sporů. Stala se členkou Francouzsko-české obchodní komory.

Ze zahraničí se Eva Decroix vrátila s manželem, s nímž má dvě dcery a se kterým provozuje unikátní, vyhledávanou a vysoce hodnocenou francouzskou restauraci Bistrot de Papa.

Ve volbách do Evropského parlamentu 2019 Eva Decroix zaujala šestou příčku na kandidátce ODS. Křeslo v EP nezískala. V parlamentních volbách 2021 byla zvolena do Sněmovny za koalici SPOLU.

 

Články o celebritě

Expremiér Nečas pro Blesk: Fialovu vládu hodnotím pozitivně. Prokázal velké politické schopnosti Expremiér Nečas pro Blesk: Fialovu vládu hodnotím pozitivně. Prokázal velké politické schopnosti Staronové vedení s obměnou v podobě jedné ženy má po sobotní části kongresu Fialova ODS. Do Ostravy ... číst článek
Fiala uhájil křeslo předsedy a kritizoval lži ANO. Ve vedení ODS je nově žena, uspěla Eva Decroix Fiala uhájil křeslo předsedy a kritizoval lži ANO. Ve vedení ODS je nově žena, uspěla Eva Decroix Žádné překvapení se nekonalo. Petr Fiala obhájil křeslo předsedy ODS. Dostal 424 hlasů z 481 platnýc... číst článek
Neshání kompro, ale řízky v kalhotkách: Babiš hájí expolicisty v jeho firmě. Němcová je zděšená Neshání kompro, ale řízky v kalhotkách: Babiš hájí expolicisty v jeho firmě. Němcová je zděšená S podivným vysvětlením ohledně zaměstnávání bývalých policistů přišel šéf hnutí ANO Andrej Babiš. Ve... číst článek

Další Politici

zobrazit profil Jiří Milek
Jiří Milek
zobrazit profil Josef Suchánek
Josef Suchánek
zobrazit profil Ladislav Chlupáč
Ladislav Chlupáč
zobrazit profil Jiří Míšenský
Jiří Míšenský
zobrazit profil Ctirad Musil
Ctirad Musil
zobrazit profil Adolf Klepš
Adolf Klepš
zobrazit profil Eva Kislingerová
Eva Kislingerová
zobrazit profil Robin Šín
Robin Šín