Radka Trylčová

Radka Trylčová

Datum narození: 23. 4. 1975
Místo narození: Plzeň
Profese: pedagožka, politička
Znamení: Býk

Související celebrity

Životopis

Pedagožka a politička Radka Trylčová se ve volbách do Evropského parlamentu 2019 stala kandidátkou Občanské demokratické strany. Křeslo v EP nezískala.

Po ukončení Pedagogické fakulty ZČU v Plzni Radka Trylčová vyučovala na plzeňském Masarykově gymnáziu. Poté pracovala na tehdy nově vznikajícím Krajském úřadě Plzeňského kraje v kanceláři hejtmana, a to v oddělení zahraničních vztahů.

V roce 2006 byla Radka Trylčová jmenována ředitelkou Centra sociálních služeb v Mirošově, kde se zasloužila o vznik Alzheimer centra. Stala se též šéfkou Krajské hospodářské komory v Plzeňském kraji.

Do politiky Radka Trylčová vstoupila ve volbách 2016, kdy usedla do křesla radní Plzeňského kraje pro oblast životního prostředí a zemědělství. Mezi oblasti jejího zájmu patří témata Smart Region, čistý vzduch a kvalita vody, podpora lesnictví, spolků, ochrana přírody a krajiny.

Vzdělání si Radka Trylčová rozšířila na Homeopatické akademii v Praze a také absolvovala stáž na University of Birmingham.

Pracovala i v zahraničí, mj. v Itálii, ve Švédsku, v Německu či ve Spojeném království. V Bruselu Radka Trylčová stála u zrodu zastoupení Plzeňského kraje.

Ve volbách do Evropského parlamentu 2019 Radka Trylčová zaujala pátou příčku na kandidátce ODS. Křeslo v EP nezískala.

Ve volném čase Radka Trylčová sportuje, čte, poslouchá hudbu a chodí na procházky se svými dvěma kokršpaněly.

Radka Trylčová má syna Jiřího, který se vydal na dráhu lékaře.

 

Další Osobnosti

zobrazit profil John Temple
John Temple
zobrazit profil Martin Maxa
Martin Maxa
zobrazit profil Petr Kužvart
Petr Kužvart
zobrazit profil Zuzana Čaputová
Zuzana Čaputová
zobrazit profil Jana Synková
Jana Synková
zobrazit profil Ivo Ištván
Ivo Ištván