Petr Motloch

Petr Motloch

Datum narození: 29. 8. 1964
Místo narození: Ostrava
Profese: herec
Znamení: Panna

Související celebrity

Životopis

Herec Petr Motloch svou první velkou příležitost dostal coby estébák Karel ve filmu Zima '89. V televizi se předvedl mj. jako doktor ve Velmi křehkých vztazích a v Ordinaci.

Herectví vystudoval na JAMU v Brně. Divadelní nadšenci mohli Petra Motlocha vidět v brněnském Mahenově divadle, v pražském Národním divadle, v Divadle Ungelt, v Klicperově divadle Hradec Králové, ve Východočeském divadle Pardubice, v Divadle v Rytířské nebo v Divadle Palace.

První výraznou příležitost před kamerou Petr Motloch dostal v ponurém nizozemském snímku Zima '89 (1998), kde ztělesnil pracovníka StB Karla, jemuž manželka (Markéta Hrubešová) emigrovala do Holandska.

V televizi Petr Motloch proslul rolí doktora Evžena Hartla ve Velmi křehkých vztazích. Dále si zahrál mj. kontroverzního podnikatele v seriálu Mamon, muže trpícího ztrátou manželky v Případech 1. oddělení, zkorumpovaného vyšetřovatele v krimi Pět mrtvých psů nebo veterináře v sérii Kapitán Exner.

V Ordinaci v růžové zahradě 2 Petr Motloch ztvárnil docenta Ctibora Svobodu, který se stal primářem kamenické chirurgie a urgentního příjmu v době, kdy jeho syn, tamní lékař Adam v podání Libora Stacha, začal brát drogy.

Mezi záliby Petra Motlocha patří turistika, četba, hudba a filmy. V televizi sleduje zejména zpravodajství, občas sport a dokumenty.

Petr Motloch je rozvedený. Ze dvou vztahů má dvě dcery.

 

Další Herci

zobrazit profil Andrej  Chalimon
Andrej Chalimon
zobrazit profil Sylvester Stallone
Sylvester Stallone
zobrazit profil Ray Stevenson
Ray Stevenson
zobrazit profil Igor Chmela
Igor Chmela
zobrazit profil Michal Čapka
Michal Čapka
zobrazit profil Zlata Adamovská
Zlata Adamovská
zobrazit profil Lenka Plačková
Lenka Plačková