Vít Vomáčka

Vít Vomáčka

Datum narození: 17. 1. 1960
Místo narození: Česká Lípa
Profese: dlouholetý starosta Kravařů, poslanec za koalici SPOLU

Související celebrity

Životopis

Bezpartijní Vít Vomáčka byl coby dlouholetý starosta obce Kravaře v parlamentních volbách 2021 zvolen poslancem za koalici SPOLU.

Po základní škole v České Lípě se Vít Vomáčka vyučil traktoristou a mechanizátorem a dále pak chovatelem. Agronomickou fakultu (obor zootechnik) Vysoké školy zemědělské v Praze úspěšně dálkově dokončil roku 1991.

V roce 2016 Vít Vomáčka ukončil inženýrské vzdělání na Mendelově univerzitě v Brně. Titul MBA získal na Master of Business Administration. Je držitelem 15 ocenění. Jmenujme např. Medaili Krajského ředitelství Policie Libereckého kraje nebo Pamětní list Senátu - Serve et fidelis civitatis.

Nejprve Vít Vomáčka pracoval jako zootechnik v JZD Kravaře, posléze učil odborné předměty na Střední zemědělské škole Česká Lípa a roku 1991 usedl do křesla starosty obce Kravaře, kdy byl do tamního zastupitelstva zvolen jako nezávislý kandidát.

Do voleb 2020 Vít Vomáčka vkročil coby nezávislý kandidát s podporou ODS získat křeslo v Senátu za obvod č. 36 - Česká Lípa, což se mu nepodařilo. Úspěch slavil v parlamentních volbách 2021, kdy se za koalici SPOLU stal poslancem.

Mezi koníčky Víta Vomáčky patří zejména basketbal a četba životopisů.

Vít Vomáčka je rozvedený a má dcery Markétu a Ninu.

 

 

Další Politici

zobrazit profil Jan Pijáček
Jan Pijáček
zobrazit profil Romana Bělohlávková
Romana Bělohlávková
zobrazit profil Martin Exner
Martin Exner
zobrazit profil Blanka z Valois
Blanka z Valois
zobrazit profil Jan Bartošek
Jan Bartošek
zobrazit profil Věra Kovářová
Věra Kovářová
zobrazit profil Taťána Malá
Taťána Malá
zobrazit profil Robert Šlachta
Robert Šlachta