Ivo Bárek

Ivo Bárek

Datum narození: 26. 3. 1962
Místo narození: Vyškov
Profese: politik ČSSD, 2. senátor za obvod č. 57 - Vyškov
Znamení: Beran

Související celebrity

Životopis

Politik ČSSD Ivo Bárek byl v letech 2002 až 2020 senátorem za obvod číslo 57 - Vyškov a z toho čtyři roky navíc místopředsedou horní komory.

Ještě za totality, konkrétně v letech 1980 až 1984, Ivo Bárek absolvoval Stavební fakultu Vysokého učení technického v Brně. Posléze si doplnil vzdělání v oblasti výchovně vzdělávací činnosti na školách a školských zařízeních na Univerzitě Palackého v Olomouci.

Kromě jiného Ivo Bárek učil na středním odborném učilišti, jehož byl nějakou dobu pověřen řízením, nebo vedl firmu Respona. V roce 1999 byl vládou jmenován přednostou Okresního úřadu ve Vyškově. Ve funkci setrval do zvolení senátorem.

Do komunální politiky Ivo Bárek vstoupil roku 1998, kdy byl jako nestraník za ČSSD na necelý rok zvolen zastupitelem Vyškova. Do této pozice se vrátil roku 2002 a opakovaně ji obhájil. Od roku 2010 již jako člen ČSSD.

Za sociální demokraty se Ivo Bárek stal roku 2002 senátorem. V letech 2014 až 2018 byl místopředsedou horní komory. Do voleb 2020 jej strana vyslala křeslo v Senátu za obvod č. 57 - Vyškov obhájit, což se mu nepodařilo. Skončil na 3. místě.

O IVU BÁRKOVI ČTĚTE ZDE>>

Ivo Bárek je ženatý. S manželkou Lenkou má dceru Ivetu a syna Petra.

O SENÁTNÍCH VOLBÁCH 2020 ČTĚTE ZDE>>

 

 

Další Politici

zobrazit profil Markéta Monsportová
Markéta Monsportová
zobrazit profil Karla Šlechtová
Karla Šlechtová
zobrazit profil Pavel Staněk
Pavel Staněk
zobrazit profil Věslav Michalik
Věslav Michalik
zobrazit profil Jana Nečasová
Jana Nečasová
zobrazit profil Jiří Peřina
Jiří Peřina