Libor Černý

Libor Černý

Datum narození: 20. 8. 1968
Místo narození: Nové Město na Moravě
Profese: právník, poradce ministra obrany, kandidát na senátora
Znamení: Lev

Související celebrity

Životopis

Právník Libor Černý se v pozici poradce ministra obrany Lubomíra Metnara stal v senátních volbách 2020 kandidátem hnutí ANO 2011 v obvodu číslo 51 - Žďár nad Sázavou.

Po maturitě na gymnáziu v Novém Městě na Moravě Libor Černý pracoval jako dělník. Po náhradní vojenské služně nastoupil roku 1988 k policii, u níž zůstal i po Sametové revoluci.

Poté Libor Černý vystudoval Právnickou fakultu Masarykovy univerzity v Brně, kde po nějaké době absolvoval i doktorandské studium. Na svém kontě má také řadu odborných kurzů, např. získal oprávnění k výkonu ekonomických činností v organizačních složkách státu.

U Policie ČR Libor Černý působil do roku 2019. Začínal jako policista-pěšák, pak se stal vyšetřovatelem a posléze šéfem oddělení v Novém Městě na Moravě. Poté nastoupil na ministerstvo obrany jako poradce ministra Lubomíra Metnara.

Do komunální politiky Libor Černý vstoupil ve volbách 2010 jako nezávislý za SKN NOVÝ SMĚR. Stal se členem Zastupitelstva a Rady města Nové Město na Moravě. Byl jím do voleb 2014. Do tamního zastupitelstva se vrátil za hnutí ANO 2011 v roce 2016.

Do voleb 2020 bezpartijního Libora Černého vyslalo hnutí ANO 2011 vybojovat křeslo v Senátu za obvod č. 51 - Žďár nad Sázavou.

SEZNAM KANDIDÁTŮ PODLE OBVODŮ NAJDETE ZDE>>

Velkým koníčkem Libora Černého je sport. Roku 2006 se stal předsedou revizní komise SK Nové Město na Moravě a členem mj. organizačních výborů Světových poháru Horských kol, Biatlonu a Lyžování.

Libor Černý je rozvedený. Má syna Patrika.

O SENÁTNÍCH VOLBÁCH 2020 ČTĚTE ZDE>>

 

 

Další Osobnosti

zobrazit profil Jiří  Šlégr
Jiří Šlégr
zobrazit profil Hynek Hanza
Hynek Hanza
zobrazit profil Martin Kraus
Martin Kraus
zobrazit profil Kateřina Lojdová
Kateřina Lojdová
zobrazit profil Klára Oltová
Klára Oltová
zobrazit profil Gianluigi Buffon
Gianluigi Buffon
zobrazit profil Stanislav Mackovík
Stanislav Mackovík
zobrazit profil Lucia Siposová
Lucia Siposová