Michaela Vojtová

Michaela Vojtová

Datum narození: 8. 11. 1967
Místo narození: Praha
Profese: ekonomka, kandidátka do Senátu za ANO
Znamení: Štír

Související celebrity

Životopis

Ekonomka Michaela Vojtová se ve volbách 2020 stala kandidátkou hnutí ANO 2011 do Senátu za obvod číslo 30 - Kladno.

Po gymnáziu v Kladně Michaela Vojtová absolvovala Vysokou školu ekonomickou v Praze. Promovala roku 1990 a poté začala působit v soukromé sféře jako účetní a daňová poradce. Posléze byla mj. makléřkou a zástupkyní obchodního ředitele firmy ALPHA BROKER či senior manažerkou v Komerční bance.

Poté Michaela Vojtová přešla do státní sféry. Pracovala např. jako vedoucí odboru finančního řízení a rozpočtu krajského úřadu Středočeského kraje. Krátce byla náměstkyní ředitele pro oblast ekonomiky, IT a vnitřní správy společnosti Státní rostlinolékařská správa.

Od ledna do května 2010 Michaela Vojtová na Úřadu Městské části Praha 1 vedla finanční odbor. Od srpna 2010 ledna 2012 byla náměstkyní ministra kultury. Dále pak mj. působila ve funkci náměstkyně pro ekonomiku ve Státním ústavu pro kontrolu léčiv.

Do vysoké politiky se Michaela Vojtová neúspěšně pokusila vstoupit ve volbách 2014. Tehdy kandidovala do Senátu za TOP 09 a za hnutí Starostové v obvodu č. 30 - Kladno. V druhém kole ji podpořila i ODS a KDU-ČSL, ale ani to nestačilo. Zvítězil Jiří Dienstbier (ČSSD).

V krajských volbách 2016 se Michaela Vojtová stala nezávislou zastupitelkou, koncem roku pak předsedkyní Výboru pro životní prostředí Středočeského kraje.

Do senátních voleb 2020 Michaelu Vojtovou hnutí Andreje Babiše vyslalo získat mandát v horní komoře, a to opět za obvod č. 30 - Kladno. Jejím cílem je mj. kladenská rychlodráha.

SEZNAM KANDIDÁTŮ PODLE OBVODŮ NAJDETE ZDE>>

Mezi koníčky Michaely Vojtové patří literatura, hudba a sport.

Michaela Vojtová je vdaná a má dcery Karolínu a Annu.

O SENÁTNÍCH VOLBÁCH 2020 ČTĚTE ZDE>>

 

 

Další Osobnosti

zobrazit profil Maroš Šefčovič
Maroš Šefčovič
zobrazit profil Markéta Gregorová
Markéta Gregorová
zobrazit profil Věra Procházková
Věra Procházková
zobrazit profil Jana Stryková
Jana Stryková
zobrazit profil Barbora Mudrová
Barbora Mudrová
zobrazit profil Petr Brukner
Petr Brukner
zobrazit profil David Prachař
David Prachař