Jaroslava Brožová Lampertová

Jaroslava Brožová Lampertová

Datum narození: 3. 4. 1954
Místo narození: Český Krumlov
Profese: politička hnutí ANO, kandidátka do Senátu
Znamení: Beran

Související celebrity

Životopis

Ekonomka a starostka obce Velká Hleďsebe Jaroslava Brožová Lampertová se v senátních volbách 2020 stala kandidátkou hnutí ANO 2011 na křeslo v horní komoře za obvod číslo 3 - Cheb.

Po Střední ekonomické škole v Mariánských Lázních Jaroslava Brožová Lampertová absolvovala obor Veřejná správa a regionální rozvoj na Ekonomické fakultě České zemědělské univerzity v Praze.

Po mateřské dovolené Jaroslava Brožová Lampertová svou profesní kariéru zahájila ve výrobním družstvu Tvar Mariánské Lázně, kde nejprve pracovala jako ekonomka závodu, pak zástupkyně ředitele a nakonec podnik se 120 zaměstnanci vedla.

Dále Jaroslava Brožová Lampertová pracovala mj. od roku Sametové revoluce na Finančním úřadu Mariánské Lázně a v letech 1996 až 2011 podnikala v oblasti nemovitostí, dražeb, finančních služeb, poradenství, zpracování úvěrů a hypoték. K této činnosti získala řadu certifikátů.

Za hnutí ANO 2011 byla Jaroslava Brožová Lampertová po volbách 2014 zvolena starostkou obce Velká Hleďsebe. Krátce nato se stala členkou ANO. Do voleb 2020 ji hnutí Andreje Babiše vyslalo získat post v Senátu za obvod č. - 3 Cheb.

SEZNAM KANDIDÁTŮ PODLE OBVODŮ NAJDETE ZDE>>

Mezi koníčky Jaroslavy Brožové Lampertové patří cestování, četba, vaření, ruční práce a zahrada.

Jaroslava Brožová Lampertová, rozená Štroblová, je vdaná a měla dvě děti. Starší syn Stanislav tragicky zahynul při hokeji v Mariánských Lázních. Mladší Richard vystudoval VŠ technický obor jakostní inženýrství, nyní pracuje u zahraniční firmy.

O SENÁTNÍCH VOLBÁCH 2020 ČTĚTE ZDE>>

 

 

 

 

Další Politici

zobrazit profil Vladimír Mečiar
Vladimír Mečiar
zobrazit profil Peter Pellegrini
Peter Pellegrini
zobrazit profil Aleš Jakubec
Aleš Jakubec
zobrazit profil Bohuslav Procházka
Bohuslav Procházka
zobrazit profil Barack Obama
Barack Obama
zobrazit profil Oldřich Bubeníček
Oldřich Bubeníček
zobrazit profil Miroslava Němcová
Miroslava Němcová