Eduard Hrubeš

Eduard Hrubeš

Datum narození: 27. 12. 1936
Datum úmrtí: 20. 8. 2021
Místo narození: Brno
Profese: konferenciér, moderátor, hudebník, scenárista, režisér

Související celebrity

Životopis

Eduarda Hrubeše se stal legenda zábavného pořadu České televize Tak neváhej a toč, který moderoval víc než deset let.

Vystudoval kameru a režii na FAMU. Svou kariéru Eduard Hrubeš odstartoval v roce 1967 v Armádní redakci Československé televize, kde se Saskií Burešovou uváděli čtrnáctideník Poštovní schránka.

EDUARD HRUBEŠ - MANŽELKU RANILA MRTVICE A OSLEPLA

Hrubeš proslul Kozlovkou

Kromě dlouholetého moderování Eduard Hrubeš proslul jako umělecký vedoucí, trumpetista a bendžista souboru netradiční dechovkové kapely Velkopopovická Kozlovka.

V 70. letech 20. století Eduard Hrubeš působil coby konferenciér. Uváděl např. koncerty Václava Hybše a Ladislava Štaidla.

V roce 1985 Eduard Hrubeš začal moderovat tehdy velmi populární pořad Kavárnička dříve narozených, o pět let později se pak vrátil k pořadu Hovory H ještě po dvaceti letech. V téže době psal pro Marii Rottrovou scénáře k pořadu Dostaveníčko pod věží.

Eduard Hrubeš televizi vyměnil za rozhlas

Největší slávu si Eduard Hrubeš získal moderováním úspěšné show Tak neváhej a toč, která se vysílala v letech 1997 až 2007 a poté krátce na podzim 2010. Po skončení pořadu televizi vyměnil za rozhlas a nadále se věnoval oblíbené dechovce.

O EDUARDU HRUBEŠOVI ČTĚTE ZDE>>

S manželkou Blankou, která zemřela v roce 2014, měl Eduard Hrubeš dceru Blanku a syna Eduarda.

Konferenciér, moderátor, hudebník, scenárista a režisér Eduard Hrubeš zemřel v srpnu 2021 ve věku 84 let.

 

Články o celebritě

Smutná bilance roku 2021: Opustily nás hvězdy filmového i hudebního nebe Smutná bilance roku 2021: Opustily nás hvězdy filmového i hudebního nebe Rok 2021 byl smutný. Nejenom kvůli pokračující pandemii způsobené virem covid-19, ale i kvůli množst... číst článek
Moderátor Eduard Hrubeš (†84): Tajně ho pohřbili! Moderátor Eduard Hrubeš (†84): Tajně ho pohřbili! Pohřbili ho tajně, jako by ani neměl stovky tisíc příznivců. Přitom Eduard Hrubeš (†84) uváděl dlouh... číst článek
Eduard Hrubeš (†84): UTAJILI POHŘEB PŘED PŘÁTELI! Eduard Hrubeš (†84): UTAJILI POHŘEB PŘED PŘÁTELI! Pohřbili ho tajně, jako by ani neměl stovky tisíc příznivců. Přitom Eduard Hrubeš (†84) uváděl dlouh... číst článek

Další Moderátoři

zobrazit profil Terezie Kašparovská
Terezie Kašparovská
zobrazit profil Leoš Mareš
Leoš Mareš
zobrazit profil Viktor Vincze
Viktor Vincze
zobrazit profil Rey Koranteng
Rey Koranteng
zobrazit profil Jana Adámková
Jana Adámková
zobrazit profil Karel Voříšek
Karel Voříšek
zobrazit profil Marie Retková
Marie Retková