Jana Sibera

Jana Sibera

Datum narození: 17. 6. 1979
Místo narození: Brno
Profese: operní pěvkyně
Znamení: Blíženci

Související celebrity

Životopis

Jana Sibera, proslulá pěvkyně, v roce 2022 obdržela Cenu Thálie za nejlepší ženský výkon v roli Manon Lescaut v opeře Julese Masseneta Manon.

Absolvovala Pražskou konzervatoř a HAMU. Roku 1995 Jana Sibera začala hostovat v Národním divadle a roku 2000 v tehdejší Státní opeře Praha, kde dva roky nato přijala angažmá.

Jana Sibera jako Violetta nebo Musetta

V lednu 2012 se Jana Sibera stala sólistkou Opery Národního divadla. Představila se mj. jako Zerlina v (Don Giovanni), Zuzanka (Figarova svatba), Papagena, Královna noci a První dáma (Kouzelná flétna), Violetta (La traviata), Musetta (Bohéma) či Adéla (Netopýr).

Účinkovala ve více než čtyřech desítkách reprízách Dona Giovanniho v letní stagioně Opery Mozart ve Stavovském divadle. V Národním divadle moravskoslezském Jana Sibera hostovala např. coby Eurydika (Orfeus v podsvětí) či Anina (Noc v Benátkách).

Sibera byla ve finále pěvecké soutěže

V červnu 2008 se Jana Sibera stala finalistkou mezinárodní pěvecké soutěže Barbary Hendricks ve Štrasburku. V roce 2011 a 2012 hostovala jako Violetta v Gdaňsku. Účastnila se také turné Opery ND v Japonsku a Koreji.

V roce 2022 Jana Sibera obdržela Cenu Thálie za nejlepší ženský výkon v roli Manon Lescaut v opeře Julese Masseneta Manon.

 

Další Umělci

zobrazit profil Herbert Slavík
Herbert Slavík
zobrazit profil Lenka Bílková
Lenka Bílková
zobrazit profil Milan Knížák
Milan Knížák
zobrazit profil Jan Tománek
Jan Tománek
zobrazit profil Mirjam Müller Landa
Mirjam Müller Landa
zobrazit profil Michal Caban
Michal Caban
zobrazit profil Adriana Mašková
Adriana Mašková