Martin Pecina

Místo narození: Praha
Profese: MasterChef Česko 2022, typograf

Související celebrity

Životopis

Martin Pecina, grafický designér s dlouholetou praxí, se ve svých čtyřiceti letech stal MasterChefem Česko 2022.

Typograf Martin Pecina se specializuje na knižní úpravu. Napsal dvě knihy a tiskne volnou grafiku. Za svou dlouholetou kariéru působil v řadě známých nakladatelství. Na svém kontě má zakázky mj. pro Národní galerii v Praze, Národní památkový ústav či Skautskou nadaci Jaroslava Foglara.

MARTIN PECINA - ČEMU NEVĚŘILA JEHO ŽENA?

Za svou práci Martin Pecina sklízí ocenění. Opakovaně uspěl v soutěži Nejkrásnější česká kniha či v mezinárodní European Design Awards.

Do TOP 16 Pecinu dostala kuřecí roláda

Miluje především českou a moravskou kuchyni, rád ji doplňuje nezvyklými kombinacemi. „Hledám způsoby, jak navázat na naši tradici, a zkouším do svých jídel vnést italskou jednoduchost a francouzskou techniku,“ prozradil Martin Pecina.

Účast v show TV Nova MasterChef Česko 2022 Martinu Pecinovi zajistily tortellini plněné ragú bianco z kořenové zeleniny a perličky s omáčkou, do finálové TOP 16 pak kuřecí roláda plněná zeleninou a bramborový fondán.

Martin Pecina se provařil až do TOP 3. Ve velkém finále porazil manažerku Alžbětu Minaříkovou a překladatelku Terezu Hybšovou.

Martin Pecina se stal tváří bageterie

Podařilo se mu uspět v bagetové výzvě. Tak se Martin Pecina stal tváří Bageterie Boulevard. „Nic jsem si v životě nepřál více, než se dívat na lidi, jimž kape slina a majonéza z koutku úst,“ glosoval to s humorem sobě vlastním.

Mezi koníčky Martina Peciny patří kromě vaření malování obrazů. Je vášnivým sběratelem foglarovek a fajfek, o nichž má blog. Jeho snem je napsat knihu o českých a moravských zabijačkách.

Martin Pecina je ženatý. Jeho sympatická manželka Kristýna s ním v jednom z dílů přišla vařit do kuchyně MasterChefa.

 

Další Osobnosti

zobrazit profil papež Benedikt XVI.
papež Benedikt XVI.
zobrazit profil Eva Valjentová
Eva Valjentová
zobrazit profil Viktorie Mertová
Viktorie Mertová
zobrazit profil Valentina Bellè
Valentina Bellè
zobrazit profil Barbora Námerová scenáristka
Barbora Námerová scenáristka
zobrazit profil Zdeněk Dolanský
Zdeněk Dolanský
zobrazit profil Martin Bárta
Martin Bárta
zobrazit profil Miroslav Šimůnek
Miroslav Šimůnek