Billie Lourd

Billie Lourd

Datum narození: 17. 7. 1992
Místo narození: Los Angeles, Kalifornie, USA
Výška: 155 cm
Profese: herečka
Znamení: Rak

Související celebrity

Životopis

Billie Lourd, dcera v roce 2016 zesnulé herečky Carrie Fisher a talentového agenta Bryana Lourda, se proslavila hned svým seriálovým debutem a posléze ve Star Wars.

Na televizní obrazovce Billie Lourd debutovala v roce 2015 v hororovém komediálním seriálu Scream Queens, v němž vynikla v roli Chanel #3. Proslavila se též jako Winter Anderson v seriálu American Horror Story.

Úspěch Billii Lourd přineslo ztvárnění poručíka Connixové v dnes již kultovních sci-fi Star Wars či role Gigi v komedii pro mládež Šprtky to chtěj taky (Booksmart).

Dále si Billie Lourd zahrála v životopisném dramatu Klub miliardářů (Billionaire Boys Club) či v tragikomedii Vstupenka do ráje (Ticket to Paradise) s Julií Roberts a Georgem Clooneym v hlavních rolích.

Billie Lourd, které byla oceněna za své módní kreace, se věnuje také psaní. Ve svých článcích a esejích se věnuje zejména tématům, která jí tíží. Otevřeně se vyjadřuje ke svým vlastním bojům s úzkostí a zasazuje se o větší informovanost a pochopení problémů duševního zdraví.

Kromě toho se Billie Lourd aktivně zapojuje do různých charitativních organizací a podporuje práva zvířat a výzkum rakoviny.

Dcera v roce 2016 zesnulé herečky Carrie Fisher a talentového agenta Bryana Lourda Billie Lourd se roku 2022 provdala za kolegu Austena Rydellyho, s nímž má dvě děti.

 

Další Herci

zobrazit profil Karel Ondrka
Karel Ondrka
zobrazit profil Jana Prachařová
Jana Prachařová
zobrazit profil David Tennant
David Tennant
zobrazit profil Ján Koleník
Ján Koleník
zobrazit profil Dana Morávková
Dana Morávková
zobrazit profil Petra Navrátilová
Petra Navrátilová
zobrazit profil Martin Stropnický
Martin Stropnický
zobrazit profil Jiří Michný
Jiří Michný