Kaitlyn Dever

Kaitlyn Dever

Datum narození: 21. 12. 1996
Místo narození: Phoenix, Arizona, USA
Výška: 157 cm
Profese: herečka, zpěvačka
Znamení: Střelec

Související celebrity

Životopis

Kaitlyn Dever byla za své výkony v seriálech Unbelievable (Neuvěřitelná) a Dopesick (Absťák) nominována na Zlatý glóbus.

Hereckou kariéru Kaitlyn Dever zahájila již v mládí, kdy účinkovala v místních divadelních představeních a v reklamách. Na filmovém plátně debutovala v roce 2009 v rodinném dramatu Americká děvčata: Odvážná Chrissa (An American Girl: Chrissa Stands Strong).

Do povědomí široké divácké veřejnosti se Kaitlyn Dever dostala díky rolím Eve Baxter v televizním seriálu Last Man Standing (Poslední chlap) a Loretty McCready v seriálu Justified (Strážce pořádku). Uznání kritiky získala za své výkony ve filmech Short Term 12 (Dočasný domov) či Booksmart (Šprtky to chtěj taky).

Kaitlyn Dever byla nominována na několik cen, včetně Zlatého glóbu za výkony v minisériích Unbelievable (Neuvěřitelná) z roku 2019 a Dopesick (Absťák) z roku 2021.

Dceru Julie Roberts a Georgeho Clooneyho Lily Cotton si Kaitlyn Dever zahrála v tragikomedii Vstupenka do ráje (Ticket to Paradise) z roku 2022.

Kromě herectví se Kaitlyn Dever věnuje muzice. Je talentovanou zpěvačkou, účinkovala na několika soundtracích a v hudebních produkcích.

Je známá svou angažovaností v sociálních a ekologických záležitostech. Kaitlyn Dever se vyjadřuje k otázkám, jako je např. změna klimatu nebo kontrola zbraní.

 

Další Herci

zobrazit profil Veronika Macková
Veronika Macková
zobrazit profil Raúl Castillo
Raúl Castillo
zobrazit profil Sofía Vergara
Sofía Vergara
zobrazit profil Ashley Park
Ashley Park
zobrazit profil Rosamund Pike
Rosamund Pike
zobrazit profil Libuše Šafránková
Libuše Šafránková
zobrazit profil Otakar Brousek mladší
Otakar Brousek mladší
zobrazit profil Peter Krause
Peter Krause