Jana Kotalíková

Datum narození: 15. 11. 1984
Místo narození: Tábor
Profese: vedoucí Úřadu vlády ČR, manažerka, úřednice
Znamení: Štír

Související celebrity

Životopis

Jana Kotalíková, bývalá pracovnice pražského magistrátu a někdejší mluvčí ODS, se v prosinci 2021 stala vedoucí Úřadu vlády ČR.

Absolvovala dvojjazyčné francouzsko-české Gymnázium Pierra de Coubertina v Táboře. Ve studiu francouzštiny Jana Kotalíková, rozená Havelková, pokračovala na Filozofické fakultě Univerzity Karlovy a současně též získala bakalářský titul v oboru mezinárodní teritoriální studia na Fakultě sociálních věd UK.

Již při studiích vyučovala francouzštinu a angličtinu a začala pracovat na Magistrátu hlavního města Prahy. Zde Jana Kotalíková působila jako asistentka ředitele kanceláře primátora a následně, tedy v letech 2008 až 2014, řídila oddělení protokolu pražského primátora.

Organizovala přijetí papeže Benedikta XVI. v Praze, dalajlamy nebo prince Charlese, nynějšího krále Karla III. Jana Kotalíková se též věnovala školení a kurzům etikety.

Po zvolení Petra Fialy předsedou ODS, Jana Kotalíková v roce 2014 přijala nabídku stát se tiskovou mluvčí strany. Po mateřské dovolené se do strany vrátila jako tajemnice volebního štábu. V polovině prosince 2021 se stala vedoucí Úřadu vlády ČR.

Jana Kotalíková je vdaná a má dceru Rózu.

 

Další Politici

zobrazit profil Jan Pijáček
Jan Pijáček
zobrazit profil Romana Bělohlávková
Romana Bělohlávková
zobrazit profil Martin Exner
Martin Exner
zobrazit profil Blanka z Valois
Blanka z Valois
zobrazit profil Jan Bartošek
Jan Bartošek
zobrazit profil Věra Kovářová
Věra Kovářová
zobrazit profil Taťána Malá
Taťána Malá
zobrazit profil Robert Šlachta
Robert Šlachta