Jana Kotalíková

Datum narození: 15. 11. 1984
Místo narození: Tábor
Profese: vedoucí Úřadu vlády ČR, manažerka, úřednice
Znamení: Štír

Související celebrity

Životopis

Jana Kotalíková, bývalá pracovnice pražského magistrátu a někdejší mluvčí ODS, se v prosinci 2021 stala vedoucí Úřadu vlády ČR.

Absolvovala dvojjazyčné francouzsko-české Gymnázium Pierra de Coubertina v Táboře. Ve studiu francouzštiny Jana Kotalíková, rozená Havelková, pokračovala na Filozofické fakultě Univerzity Karlovy a současně též získala bakalářský titul v oboru mezinárodní teritoriální studia na Fakultě sociálních věd UK.

Již při studiích vyučovala francouzštinu a angličtinu a začala pracovat na Magistrátu hlavního města Prahy. Zde Jana Kotalíková působila jako asistentka ředitele kanceláře primátora a následně, tedy v letech 2008 až 2014, řídila oddělení protokolu pražského primátora.

Organizovala přijetí papeže Benedikta XVI. v Praze, dalajlamy nebo prince Charlese, nynějšího krále Karla III. Jana Kotalíková se též věnovala školení a kurzům etikety.

Po zvolení Petra Fialy předsedou ODS, Jana Kotalíková v roce 2014 přijala nabídku stát se tiskovou mluvčí strany. Po mateřské dovolené se do strany vrátila jako tajemnice volebního štábu. V polovině prosince 2021 se stala vedoucí Úřadu vlády ČR.

Jana Kotalíková je vdaná a má dceru Rózu.

 

Další Politici

zobrazit profil Ilja Racek ml.
Ilja Racek ml.
zobrazit profil Marek Benda
Marek Benda
zobrazit profil Michal Zuna
Michal Zuna
zobrazit profil Ondřej Šimetka
Ondřej Šimetka
zobrazit profil Bořivoj Šarapatka
Bořivoj Šarapatka
zobrazit profil Václav Horáček
Václav Horáček
zobrazit profil Zdenka Němečková Crkvenjaš
Zdenka Němečková Crkvenjaš