Gábina Osvaldová

Datum narození: 25. 7. 1953
Místo narození: Praha
Profese: textařka, herečka
Znamení: Lev

Související celebrity

Životopis

Gabriela Osvaldová napsala texty k filmovým i muzikálovým písním. Její slova oživily hvězdy, jako jsou Lucie Bílá či Jiří Korn.

Vystudovala herectví na pražské DAMU. Objevila se v komedii Marečku, podejte mi pero!, v seriálu Náves nebo v divácky oblíbené pohádce Anděl Páně. V satirické Nemocnici na pokraji zkázy si zahrála po boku Marka Vašuta. Na divadelních prknech Gábina Osvaldová vystupovala v souboru Studio Bouře. Její parketou se stal i dabing.

GÁBINA OSVALDOVÁ MALOVALA PRO MILENKU MANŽELA

Osvaldová spolupracovala na muzikálech

Pro Jiřího Korna Gábina Osvaldová napsala text k hitu Miss Moskva. Trhlou píseň Láska je láska zpívá Lucie Bílá. Stejně tak Most přes minulost, Plyn už syčí z trouby ven nebo vytesanou SMS. S albem Missariel vyhrála pět českých cen Grammy. 

GABRIELA OSVALDOVÁ A PODPRSENKY

S tehdejším manželem Gábina Osvaldová připravila divadelní inscenaci Zahrada rajských potěšení a muzikály Johanka z Arku nebo Robin Hood. Její texty zní i v pohádkách Nesmrtelná teta a Pták Ohnivák. Krom toho ráda maluje. Svá díla i vystavuje.

Gábina Osvaldová coby porotkyně

V roce 2004 Gábina Osvaldová zasedla do poroty historicky prvního ročníku soutěže Česko hledá SuperStar. V té působila i rok poté. 

Roku 2008 Gábina Osvaldová usedla po boku Ondřeje Soukupa a Petra Jandy v porotě X Factoru, kde mentorovala kategorii 25+, v níž byl i Jiří Zonyga, který soutěž vyhrál. Porotkyní se slavná textařka stala také v druhém ročníku soutěže Česko Slovenská SuperStar.

Měla Osvaldová románek s Vondráčkem?

O GABRIELE OSVALDOVÉ ČTĚTE ZDE>>

Ondřejem Soukupem má Gábina Osvaldová syna Františka, skladatele a jednoho se zakladatelů hudební skupiny Nightwork.

Manželství hvězdného páru léta přetrvávalo, přestože oba měli jiného partnera. S Gabrielou Osvaldovou začal randit filmař Mirek Mirčic, s Ondřejem Soukupem zpěvačka a herečka Lucie Šoralová, s níž se v lednu 2017 oženil.

Ondřej Soukup prozradil, že jeho bývalá žena měla kdysi románek s otcem Lucie Vondráčkové.

 

Články o celebritě

Další Osobnosti

zobrazit profil Michael Krmenčík
Michael Krmenčík
zobrazit profil Daniel Kolář
Daniel Kolář
zobrazit profil Lisa Marie Presley
Lisa Marie Presley
zobrazit profil Jonathan Groff
Jonathan Groff
zobrazit profil František Holešovský
František Holešovský
zobrazit profil Jakub Unucka
Jakub Unucka
zobrazit profil Klaus Schiesser
Klaus Schiesser