Aneta Langerová

Datum narození: 26. 11. 1986
Místo narození: Říčany u Prahy
Profese: zpěvačka, skladatelka
Znamení: Střelec

Související celebrity

Životopis

Zpěvačka Aneta Langerová se roku 2004 stala historicky první vítězkou soutěže Česko hledá SuperStar. V následujícím roce pak získala titul Česká slavice.

Hudbě se Aneta Langerová věnuje od dětství, od šesti se učila hrát na klavír, od osmi na kytaru a pak začala i zpívat. Ve čtrnácti letech začala působit s kapelou Spolek přátel bigbítu na Sázavě. Bodovala i v různých hudebních soutěžích, vyhrála DO-RE-MI, byla finalistkou Rozjezdů pro hvězdy, ale známou a vyhledávanou zpěvačkou se Aneta Langerová stala až v roce 2004, kdy zvítězila v první soutěži Česko hledá SuperStar.

ANETA LANGEROVÁ A OSM HLAV ŠÍLENSTVÍ

Aneta Langerová pak načala svou hvězdnou kariéru. Nahrála úspěšná hudební alba Spousta andělů, Dotyk nebo Jsem, která figurovala mezi nejprodávanějšími. V roce 2014 vydala album Na Radosti. Založila také vlastní kapelu. Na řadě skladeb se podílela autorsky.

Životními vzory Anety Langerové jsou Alanis Morissette a Édith Piaf, což je na její hudbě znát. Zpěvačka se také stala patronkou projektu Světluška zaměřeného na pomoc nevidomým a slabozrakým. V roce 2014 však kvůli sporům s vedením nadaci opustila.

Aneta Langerová není jen skvělou zpěvačkou, muzikantkou a skladatelkou. V roce 2010 se předvedla v soutěži StarDance, kde po boku tanečníka Michala Kurtiše skončila na druhém místě. V snímku o básnířce Anně Barkové Osm hlav šílenství (2016) si střihla hlavní roli.

O ANETĚ LANGEROVÉ ČTĚTE ZDE>>

Anetu Langerovou přitahují ženy a několik let žila s o patnáct let starší ředitelkou vydavatelství Supraphon Ivou Milerovou. "Jsem zamilovaná a mám velmi šťastný vztah. Jestli je to žena nebo muž je přece jedno. Homosexualita je úplně běžná věc," řekla k tomu v roce 2009 zpěvačka. Rok na to se ale rozešly a Aneta se dala dohromady se stejně starou herečkou Marií Štípkovou

Aneta Langerová chodila pět let s režisérkou Olgou Špátovou, která jí i natočila klip k písni Tragédie u nás na vsi z alba Na Radosti (2014). V lednu 2017 se známá dokumentaristka od zpěvačky odstěhovala.

 

Články o celebritě

Sraz první SuperStar po 19 letech: Tour po Praze a naštvaná Šárka Vaňková! Sraz první SuperStar po 19 letech: Tour po Praze a naštvaná Šárka Vaňková! Když se v Česku na jaře roku 2004 rozeběhla v televizi Nova první řada soutěže SuperStar, pobláznila... číst článek
Sraz první SuperStar po 19 letech: Toulky Prahou Sraz první SuperStar po 19 letech: Toulky Prahou Když se v Česku na jaře roku 2004 rozeběhla v televizi Nova první řada soutěže Super- Star, poblázni... číst článek
Promarněná šance Sámera Issy: Po SuperStar mi nikdo nepomohl... Promarněná šance Sámera Issy: Po SuperStar mi nikdo nepomohl... Holdoval alkoholu a podezírali ho, že i fetuje! V historicky první SuperStar na sebe Sámer Issa (37)... číst článek

Další Zpěváci

zobrazit profil Štefan Margita
Štefan Margita
zobrazit profil Eva Děpoltová
Eva Děpoltová
zobrazit profil Bobby  Brown
Bobby Brown
zobrazit profil Iva Bittová
Iva Bittová
zobrazit profil Beyoncé Knowles-Carter
Beyoncé Knowles-Carter
zobrazit profil Daniel Hůlka
Daniel Hůlka
zobrazit profil Žofie Dařbujánová
Žofie Dařbujánová