Josef Vojtek

Datum narození: 21. 6. 1965
Přezdívka: Pepa, Pepe
Místo narození: Teplice
Profese: zpěvák, opravář telefonů, herec
Znamení: Blíženci

Související celebrity

Životopis

Josef Vojtek, jemuž fanoušci familiárně říkají Pepa Vojtek, se proslavil jako zpěvák a frontman rockové kapely Kabát, jedné z nejúspěšnějších českých skupin.

Vyučil se opravářem telefonů. Do Kabátů Pepa Vojtek vstoupil v roce 1988 a od té doby kapela vyhrála celou letku hudebních Andělů následovanou řadou Slavíků. Mezi nejznámější písně Kabátů patří Corrida, Dole v dole, Colorado nebo Malá dáma.

PEPA VOJTEK - JAK PŘESTAL KOUŘIT? A CO S PIVEM!

Pepa Vojtek dostal Cenu Thálie

V roce 2007 skupina Kabát uspěla v českém kole mezinárodní soutěže Eurovision. V helsinském semifinále však u publika pohořela. 

Kromě drsných melodií se Josef Vojtek věnuje i muzikálu. Předvedl se v Krysařovi, v Hamletovi nebo ve Třech mušketýrech. Za titulní roli v muzikálu Mefisto dostal Cenu Thálie 2016.

Zahrál si v komedii Jak se krotí krokodýli nebo v hudebním snímku V peřině, který ozdobila hlavní rolí zpěvačka Lucie Bílá. V roce 2012 Pepa Vojtek usedl do poroty talentové soutěže Hlas Česko Slovenska.

O JOSEFU VOJTKOVI ČTĚTE ZDE>>

Josef Vojtek se ženil třikrát

Z prvního manželství, které trvalo třináct let, má Pepa Vojtek syna Josefa (*1987). Dceru Valentýnu (*2002) počal s herečkou a moderátorkou Sabinou Laurinovou.

S druhou ženou, tanečnicí Libuší Vojtkovou, vychovával syna Matyáše (*2007). V roce 2010 se za Josefa Vojtka provdala tanečnice Jovanka Skrčeská, která mu o dva roky později porodila syna Adama a roku 2016 syna Alberta. 

ROZHOVOR S VOJTKEM NEJEN O TŘETÍM MANŽELSTVÍ

 

Články o celebritě

Premiéra Návštěvy na zabití: Závislá Medvecká a slavní s mladšími kopiemi! Premiéra Návštěvy na zabití: Závislá Medvecká a slavní s mladšími kopiemi! Asi by to nikdo nečekal, ale čerstvě sedmdesátiletá Taťjana Medvecká každý den visí na internetu. „J... číst článek
Frontman Kabátů Pepa Vojtek otevřeně: Jak to ve skutečnosti mají s alkoholem v kapele?! Frontman Kabátů Pepa Vojtek otevřeně: Jak to ve skutečnosti mají s alkoholem v kapele?! Frontman kapely Kabát Pepa Vojtek (58) se netají tím, že s kapelou před 35 lety hráli za pivo a páre... číst článek
Jiřina Bohdalová s umělými řasami: Zářila po boku miliardáře! Jiřina Bohdalová s umělými řasami: Zářila po boku miliardáře! Legendární herečka Jiřina Bohdalová přestřihla slavnostní pásku nově otevřeného bistra s českosloven... číst článek

Další Zpěváci

zobrazit profil Tereza Vágnerová
Tereza Vágnerová
zobrazit profil David Koller
David Koller
zobrazit profil Michael Kmeť - Separ
Michael Kmeť - Separ
zobrazit profil Adam Levine
Adam Levine
zobrazit profil Tereza Mátlová
Tereza Mátlová
zobrazit profil Robbie Williams
Robbie Williams
zobrazit profil Kateřina Mátlová
Kateřina Mátlová
zobrazit profil David Bowie
David Bowie