Jiří Babica

Jiří Babica

Datum narození: 1. 5. 1961
Místo narození: Praha
Profese: kuchař, moderátor, cestovatel
Znamení: Býk

Související celebrity

Životopis

Jiří Babica proslul svými zvláštními recepty, kterými okouzloval amatérské kuchtíky před televizními obrazovkami v pořadu Babicovy dobroty.

Vyučil se v pražských hotelech Palace a Ambasador a poté se Jiří Babica oženil do Německa. Tam vařil v restauraci Zlatá Praha v Kolíně nad Rýnem. Proslavil se díky pořadu Babicovy dobroty na TV Nova.

Vařit Babicu "učili" i domorodci

Už od dětství je Jiří Babica aktivním sportovcem a později se stal také vášnivým cestovatelem. Spojil příjemné s užitečným a na svých cestách po světě se díky domorodcům naučil vařit exotická jídla.

Většinu svých vydělaných peněz Jiří Babica vložil právě do cestování a projel téměř celý svět. Kromě Antarktidy hledal inspiraci na všech kontinentech. Učil se v Austrálii, na Novém Zélandu, v Japonsku a ve spoustě dalších zemích.

Babica vyhrál konkurz na šéfkuchaře

Díky inspiraci a bohatým zkušenostem z cestování se Jiří Babica rozhodl přihlásit na konkurz šéfkuchaře v prestižním hotelu Petersberger Hof, který vyhrál. Zúročil tak vše, co se ve světe naučil.

Jeho touha ale byla, aby si luxusní a exotická jídla mohli vařit i obyčejní smrtelníci, a tak začal vymýšlet nové, podobné pokrmy, ke kterým nebylo třeba exkluzivních ingrediencí. Pro své přátelé začal být v jistém smyslu kouzelníkem. Veřejnost a kolegové z branže se ovšem někdy nestačili divit, co mág Jiří Babica dokáže vytvořit.

Za covidu vytvořil Babicovu televizi

V důsledku kovidové pandemie si Jiří Babica v roce 2020 založil YouTube kanál s názvem Babicova televize, kde publikuje zejména videa s recepty.

S manželkou ErikouJiří Babica dceru Marii a syna Filipa.

 

Další Osobnosti

zobrazit profil Michal Weigel
Michal Weigel
zobrazit profil Michaela Šmejkalová
Michaela Šmejkalová
zobrazit profil Zuzana Kardová
Zuzana Kardová
zobrazit profil Vladimír  Černohorský
Vladimír Černohorský
zobrazit profil Jana Pechanová
Jana Pechanová
zobrazit profil Gustav Pilch
Gustav Pilch
zobrazit profil Adam Koller
Adam Koller