Jan Punčochář

Jan Punčochář

Datum narození: 6. 8. 1979
Profese: šéfkuchař
Znamení: Lev

Související celebrity

Životopis

Kulinářský mistr Jan Punčochář, šéfkuchař pražské restaurace Grand Cru Restaurant, se na televizní obrazovce proslavil coby porotce gastronomické soutěže MasterChef Česko.

Své první jídlo Jan Punčochář uvařil už v sedmi letech, byl to řízek s bramborovou kaší. Za dob studií se dostal do kuchyně hotelu Ambassador. Poté vařil mj. v restauracích Rybí trh, International Zlatá Praha nebo Zátiší Group.

JAN PUNČOCHÁŘ SE ŽENIL TAJNĚ

Ke gastronomické zdatnosti Jana Punčocháře přispělo několik zahraničních stáží, a to např. v respektovaných michelinských restauracích Hangar 7 v Salzburgu a Tim Raue v Berlíně.

V roce 2004 se Jan Punčochář stal šéfkuchařem a spolumajitelem pražské restaurace a baru Le Terroir. Za jeho desetileté působení v tomto podniku restaurace opakovaně získala michelinské ocenění Bib Gourmand, tedy „Dobré jídlo za přijatelné ceny“.

Počátkem října 2014 Jan Punčochář zaujal post šéfkuchaře nově otevřené restaurace Grand Cru Restaurant, která se propracovala do prestižního Michelinského průvodce.

V květnu 2016 Jan Punčochář zvítězil ve 3. ročníku české ankety Zlatý kuchař roku 2015.

Do povědomí široké veřejnosti se Jan Punčochář dostal coby porotce gastronomické soutěže TV Nova MasterChef Česko a také tím, že některé své recepty průběžně představuje na YouTube.

O JANU PUNČOCHÁŘOVI ČTĚTE ZDE>>

Jan Punčochář se v srpnu 2019 oženil se svou partnerkou Veronikou.

 

 

Články o celebritě

Extrémní výzva pro soutěžící: Vaření za neprůhlednou stěnou! Extrémní výzva pro soutěžící: Vaření za neprůhlednou stěnou! Komunikace. To je základ dnešního vaření v kulinářské soutěži MasterChef. Osm amatérských kuchtíků m... číst článek
Kudla do zad! Kašpárek měl vypéct Forejta s Punčochářem Kudla do zad! Kašpárek měl vypéct Forejta s Punčochářem Důvody rozpadu kuchařské svaté trojice začínají být jasné. Odchod Radka Kašpárka (42) z pořadu Soubo... číst článek
V televizi už ho neuvidíme?! Radek Kašpárek s Novou končí V televizi už ho neuvidíme?! Radek Kašpárek s Novou končí Šéfkuchaře Radka Kašpárka (42) většina diváků zná z kulinářské show Masterchef, kde doposud figurova... číst článek

Další Osobnosti

zobrazit profil Libor Kodad
Libor Kodad
zobrazit profil Daniel Havel
Daniel Havel
zobrazit profil Milan Urban
Milan Urban
zobrazit profil Michael Schumacher
Michael Schumacher
zobrazit profil Marko Igonda
Marko Igonda
zobrazit profil Viktor Antonio
Viktor Antonio
zobrazit profil Pavel Plzák
Pavel Plzák
zobrazit profil Sandra Bullock
Sandra Bullock