Jiří Babica

Jiří Babica

Datum narození: 1. 5. 1961
Místo narození: Praha
Profese: kuchař, moderátor, cestovatel
Znamení: Býk

Související celebrity

Životopis

Jiří Babica proslul svými zvláštními recepty, kterými okouzloval amatérské kuchtíky před televizními obrazovkami v pořadu Babicovy dobroty.

Vyučil se v pražských hotelech Palace a Ambasador a poté se Jiří Babica oženil do Německa. Tam vařil v restauraci Zlatá Praha v Kolíně nad Rýnem. Proslavil se díky pořadu Babicovy dobroty na TV Nova.

Vařit Babicu "učili" i domorodci

Už od dětství je Jiří Babica aktivním sportovcem a později se stal také vášnivým cestovatelem. Spojil příjemné s užitečným a na svých cestách po světě se díky domorodcům naučil vařit exotická jídla.

Většinu svých vydělaných peněz Jiří Babica vložil právě do cestování a projel téměř celý svět. Kromě Antarktidy hledal inspiraci na všech kontinentech. Učil se v Austrálii, na Novém Zélandu, v Japonsku a ve spoustě dalších zemích.

Babica vyhrál konkurz na šéfkuchaře

Díky inspiraci a bohatým zkušenostem z cestování se Jiří Babica rozhodl přihlásit na konkurz šéfkuchaře v prestižním hotelu Petersberger Hof, který vyhrál. Zúročil tak vše, co se ve světe naučil.

Jeho touha ale byla, aby si luxusní a exotická jídla mohli vařit i obyčejní smrtelníci, a tak začal vymýšlet nové, podobné pokrmy, ke kterým nebylo třeba exkluzivních ingrediencí. Pro své přátelé začal být v jistém smyslu kouzelníkem. Veřejnost a kolegové z branže se ovšem někdy nestačili divit, co mág Jiří Babica dokáže vytvořit.

Za covidu vytvořil Babicovu televizi

V důsledku kovidové pandemie si Jiří Babica v roce 2020 založil YouTube kanál s názvem Babicova televize, kde publikuje zejména videa s recepty.

S manželkou ErikouJiří Babica dceru Marii a syna Filipa.

 

Další Osobnosti

zobrazit profil Štěpánka Haničincová
Štěpánka Haničincová
zobrazit profil Jean-Claude van Damme
Jean-Claude van Damme
zobrazit profil Michaela Landová
Michaela Landová
zobrazit profil Jaroslav Matýs
Jaroslav Matýs
zobrazit profil Marion Cotillard
Marion Cotillard