Barbora Poláková

Datum narození: 3. 10. 1983
Místo narození: Kolín
Profese: herečka, zpěvačka
Znamení: Váhy

Související celebrity

Životopis

Zpěvačka a herečka Bára Poláková se proslavila jako Blonďatá bestie - ztělesnila političku Kristýnu Kočí známou z odposlechových afér Věcí veřejných.

Barbora Poláková byla od dětství pohybově nadaná, věnovala se třeba krasobruslení nebo gymnastice. Krom toho se také učila hrát na klavír a v deseti letech začal s divadlem. Není divu, že si jako svoji profesní dráhu vybrala herectví. Nicméně také zpívá.

BÁRA POLÁKOVÁ V REFLEXU.CZ

Po gymnáziu začala Bára Poláková studovat DAMU a pak se stala členkou Divadla na Vinohradech. Proslavilo ji nicméně účinkování ve studiu Rubín, kde ztělesnila poslankyni Kristýnu Kočí v sarkastické hře Blonďatá bestie, kterou inspirovaly odposlechové aféry politické strany Věci veřejné v letech 2010 a 2011.

Následoval kabaret Blonďatá bestie vrací úder, který si vzal na paškál pro změnu politické korupční kauzy. S hudebníkem Davidem Kollerem k němu vytvořila hudbení doprovod - protestsong „Sami (jsme v prdeli)“. Natočila rovněž několik videoklipů (známá je sklaba Kráva) a hraje i v muzikálech. Barbora Poláková se také v roce 2012 zúčastnila taneční televizní soutěže StarDance ...když hvězdy tančí.

Barbora Poláková se objevuje i před kamerou, třeba ve filmech František je děvkař, Kráska v nesnázích či v oblíbeném seriálu Okresní přebor. Výraznou roli prostoduché blondýny a milenky Jiřího Langmajera si střihla v seriálu Neviditelní.

Výrazné úspěchy Bára Poláková slaví jako zpěvačka. Po Cenách Anděl 2018 se stala držitelkou již pěti sošek.

Za vedlejší roli v historickém dramatu Krajina ve stínu (2020) byla Bára Poláková nominována na Českého lva.

O BARBOŘE POLÁKOVÉ ČTĚTE ZDE>>

Od roku 2007 Barbora Poláková chodila s hercem Tomášem Měcháčkem, s nímž se ale po několika letech rozešla

V roce 2014 začala být vídána po boku herce Pavla Lišky. Po roce randění se jim narodila dcera Ronja. V říjnu 2016 Bára Poláková na sociálních sítích prozradila, že s Pavlem Liškou čekají další dítě. Proto si na rok 2017 naplánovala jen deset koncertů. Páru se 21. března 2017 narodila druhá dcera. Dali jí jméno Rika.

Vztah herecké dvojici nevydržel. O svém rozchodu Bára Poláková a Pavel Liška veřejně informovali v srpnu 2021, tedy tři roky po něm.

 

Články o celebritě

Ceny Anděl: Jiří Korn v síni slávy! Jsem rád, že jsem se toho dožil Ceny Anděl: Jiří Korn v síni slávy! Jsem rád, že jsem se toho dožil Nepřišel, přesto zvítězil a sklidil největší potlesk. Jiří Korn (74) byl během sobotního udílení hud... číst článek
Televizní velikonoční nadílka! TV program na svátky malovaný jako kraslice Televizní velikonoční nadílka! TV program na svátky malovaný jako kraslice Velikonoce tento rok vychází na přelom března a dubna a počasí by mělo přát výletům. Co si připravil... číst článek
Nejlepší cukrář je Vojtěch Vrtiška (21)! První slova o triumfu Nejlepší cukrář je Vojtěch Vrtiška (21)! První slova o triumfu Stačilo si pustit jediný díl a málokdo pochyboval, že Vojtěch Vrtiška (21) Peče celá země III. nevyh... číst článek

Další Herci

zobrazit profil Brigita Cmuntová
Brigita Cmuntová
zobrazit profil Angus Sampson
Angus Sampson
zobrazit profil Adrien Brody
Adrien Brody
zobrazit profil Klára Doležalová
Klára Doležalová
zobrazit profil Adam Sandler
Adam Sandler
zobrazit profil Jakub Kohák
Jakub Kohák