princ George

Datum narození: 22. 7. 2013
Přezdívka: malý princ
Místo narození: Londýn
Profese: princ z Walesu
Znamení: Rak

Související celebrity

Životopis

Princ George, prvorozený syn prince Williama a jeho manželky Kate, je třetí v linii následnictví britského královského trůnu.

Princ George Alexander Louis z Waselu (česky Jiří Alexander Ludvík) se narodil 22. července 2013 v Londýně. Matka Kate ho porodila ve stejné nemocnici, v níž se narodil jeho otec princ William i strýc princ Harry.

PRINC GEORGE KRADL?

Okamžitě po narození se princ George stal třetím žijícím přímým následníkem britského trůnu po svém otci a dědovi Charlesovi, princi z Walesu. Poprvé od úmrtí královny Viktorie v roce 1901 se tak stalo, že jsou naživu vládnoucí monarcha a tři generace přímých následníků trůnu.

Princ George se může chlubit luxusním majetkem. Hned poté, co přišel na svět, mu patřilo mnoho královských šperků a od svých rodičů je pořádně rozmazlován. Aby ne, majetek prince Williama a vévodkyně Kate se odhaduje v přepočtu na necelou miliardu korun.

O PRINCI GEORGEOVI ČTĚTE ZDE>>

Malý princ George byl pokřtěn 23. října 2013 v královské kapli paláce St. James´s. Jeho křtiny i jeho další kroky sledoval celý svět. Pokud se nestane nějaké neštěstí, je téměř jisté, že princ George jednou usedne na britský trůn.

 

Další Osobnosti

zobrazit profil Hana Třeštíková
Hana Třeštíková
zobrazit profil Sára Korbelová
Sára Korbelová
zobrazit profil Johana Matoušková
Johana Matoušková
zobrazit profil Elizabeth Lail
Elizabeth Lail
zobrazit profil Hanka Jelínková
Hanka Jelínková
zobrazit profil Jiří Strýček
Jiří Strýček
zobrazit profil Jitka Ježková
Jitka Ježková
zobrazit profil Jiří Rajlich
Jiří Rajlich