Theresa Mayová

Datum narození: 1. 10. 1956
Místo narození: Eastbourne, Velká Británie
Profese: bývalá britská premiérka, expředsedkyně Konzervativní strany
Znamení: Váhy

Související celebrity

Životopis

Politička Theresa Mayová se v červenci 2016 stala premiérkou Velké Británie. Již v červnu 2019 skončila v čele vládních konzervativců kvůli neúspěchu své brexitové strategie a záhy ji na všech postech nahradil Boris Johnson.

Politička Theresa Mayová, která se po Margaret Thatcherové stala druhou ženou v této funkci v dějinách země, chtěla vytvořit „lepší Británii“. Řekla to ve svém prvním projevu před Downing Street 10.

THERESA MAYOVÁ SE ZTRATILA V DOWNING STREET

Theresa Mayová po Davidu Cameronovi převzala i vedení Konzervativní strany. Do jejích rukou se tak dostal další osud této ostrovní země, tedy jak její odchod z EU, tak možný rozpad Spojeného království. Skotové se totiž vyjádřili pro setrvání v EU a byl tudíž nasnadě jejich požadovek plebiscitu o nezávislosti.

Post předsedkyně vlády Theresa Mary May, rozená Brasier, získala po bezmála dvaceti letech působení v politice. V roce 1997 se stala poslankyní Parlamentu; než usedla do premiérského křesla, byla ministryní vnitra.

V květnu 2019 obletěla svět zpráva o rezignaci Theresy May na všechny posty, a to kvůli jejím neúspěchům v případě brexitu. Již v červenci ji nahradil bouřlivák Boris Johnson, který vzešel z volby nového lídra strany.

O THERESE MAYOVÉ ČTĚTE ZDE>>

Theresa Mayová je dcerou kněze anglikánské církve. Po gymnáziu studovala geografii na Oxfordu. Od promoce (1977) do roku 1983 pracovala v Bank of England. Poté působila jako poradce v oblasti mezinárodních záležitostí. V roce 1997 vstoupila do politiky.

Politička se roku 1980 vdala za investičního bankéře Philipa. Pár je kvůli zdravotním obtížím Theresy Mayové bezdětný.

THERESA MAY NA REFLEX.CZ >>

Ve Velké Británii žije pornohorečka, jejíž jméno je podobné se jménem bývalé premiérky - Teresa May -, takže se mnoha lidem objevovaly fotky sexbomby, když hledali informace o političce

 

Články o celebritě

Věštkyně pomocí chřestu odhalila, k čemu dojde v roce 2023: Další přírůstek do královské rodiny a nové varianty covidu! Věštkyně pomocí chřestu odhalila, k čemu dojde v roce 2023: Další přírůstek do královské rodiny a nové varianty covidu! Jemima Packingtonová (66) z Velké Británie už roky přitahuje pozornost svou zvláštní metodou věštění... číst článek
Smrt královny Alžběty II.: Poslední hodiny jejího života Smrt královny Alžběty II.: Poslední hodiny jejího života Čtvrtek 8. září se zapíše do srdcí milionů Britů jako den, kdy navždy odešel symbol monarchie. Ve vě... číst článek
Královna pověřila Liz Trussovou sestavit vládu. „Odvážně snížíme daně,“ slibuje premiérka Královna pověřila Liz Trussovou sestavit vládu. „Odvážně snížíme daně,“ slibuje premiérka Britská královna Alžběta II. ve svém skotském letním sídle Balmoralu přijala demisi končícího britsk... číst článek

Další Politici

zobrazit profil Václav Šlajs
Václav Šlajs
zobrazit profil Rostislav Vyzula
Rostislav Vyzula
zobrazit profil Olaf Scholz
Olaf Scholz
zobrazit profil Barbora Antonová
Barbora Antonová
zobrazit profil Ivan Bartoš
Ivan Bartoš
zobrazit profil Petr Hlaváček
Petr Hlaváček
zobrazit profil Hynek Hanza
Hynek Hanza
zobrazit profil Karel Kratochvíle
Karel Kratochvíle