Dominika Morávková Zeleníková

Dominika Morávková Zeleníková

Datum narození: 4. 7. 1990
Přezdívka: Domi
Místo narození: Bánovce nad Bebravou
Výška: 166 cm
Profese: herečka, zpěvačka, saxofonistka
Znamení: Rak

Související celebrity

Životopis

Slovenská herečka a zpěvačka Veronika Morávková, rozená Zeleníková, se do povědomí českého veřejnosti dostala hlavní rolí v pohádce Johančino tajemství a díky klipům skupiny S hudbou vesmírnou.

Dominika Zeleníková se narodila na Slovensku v Bánovích nad Bebravou. Herectví si poprvé osahala v Divadle Andreje Bagara v Nitře. Později jej vystudovala i na Vysoké škole můzických umění v Bratislavě.

První filmovou roli dostala na Slovensku

Poprvé se Dominika Zeleníková před filmovou kamerou mihla ve slovenském dramatu Andělé (2012) a následně v českém thrilleru Kandidát (2013) o zákulisí prezidentské kampaně, kde se na place potkala třeba s Michalem Dlouhým či Jánem Jackuliakem.

VERONIKA ZELENÍKOVÁ - PATŘÍ MEZI NEJKRÁSNĚJŠÍ PRINCEZNY?

Hlavní roli vesnické dívky Johanky dostala v pohádkovém příběhu Johančino tajemství (2015), kam režisér Juraj Nvota obsadil Emílii Vášáryovou, Ondřeje Vetchého a Filipa Cíla. Ústřední postavu mladé ženy, která vyrostal v dětském domově a po svých osmnáctých narozeninách vstupuje do reálného života, Dominika Morávková Zeleníková ztvárnila v česko-slovenském dramatu Pirko (2016). Zde si zahráli třeba Martin Finger a Bolek Polívka.

Do svého dramatu Špína (2017) si ji vybrala režisérka a scenáristka snímku Tereza Nvotová. A stejně jako její otec Juraj Nvota atraktivní Slovenku obsadila do hlavní role, tedy sedmnáctileté Leny znásilněné učitelem. Za ztvárnění této postavy byla Dominika Morávková nominována na Českého lva.

Kromě herectví se věnuje i Zpěvu a hře na saxofon

Půvabná Dominika Morávková Zeleníková se na svém rodném Slovensku proslavila v několika seriálech: Aféry, Fara, Dr, Dokonalý, Dr. Ema nebo Divoké koně. Je známá také jako členka populární skupiny S hudbou vesmírnou, kde zpívá, tanči a hraje na saxofon. Jejími kolegy z kapely jsou Daniel Sorizzo Kis a Marek Koleno.

O DOMINICE MORÁVKOVÉ ZELENÍKOVÉ ČTĚTE ZDE>>

Herečka a zpěvačka Dominika Zeleníková se začátkem roku 2016 provdala za kolegu Jána Morávka. Záhy se manželům narodila dcera Amálka.

 

Články o celebritě

Další Herci

zobrazit profil Lena Headey
Lena Headey
zobrazit profil Eva Hrušková
Eva Hrušková
zobrazit profil Pavel Soukup
Pavel Soukup
zobrazit profil Billy Crudup
Billy Crudup
zobrazit profil Rudolf Jelínek
Rudolf Jelínek
zobrazit profil Šárka Ullrichová
Šárka Ullrichová
zobrazit profil Berenika Kohoutová
Berenika Kohoutová