Karel Štogl

Karel Štogl

Datum narození: 1. 6. 1973
Místo narození: Brno
Profese: právník, kandidát na prezidenta
Znamení: Blíženci

Související celebrity

Životopis

Vlivný úředník Karel Štogl, který pracoval jako šéf kabinetu expremiéra Jiřího Ruskoka, se stal jedním z kandidátů na prezidenta. Ve funkci by chtěl ve volbách 2018 nahradit Miloše Zemana.

Po absolvování právnické fakulty Masarykovy univerzity Brno nastoupil Karel Štogl do právního a obchodního oddělení společnosti Víno Mikulov, kde strávil zhruba rok. Poté působil mj. jako manažer podnikové prodejny, advokátní koncipient či na různých postech státních úřadů, třeba na magistrátu Brna, na ministerstvu obrany nebo na Úřadu regionální rady Střední Čechy, kde byl hejtmanem za korupci trestně stíhaný David Rath.

KAREL ŠTOGL RADIL JAROSLAVU TVRDÍKOVI

Premiérovi úřednické vlády Jiřímu Rusnokovi dělal šéfa kabinetu. V tomto postu nahradil Janu Nagyovou, která rozpoutala aféru, kvůli níž padla vláda jejího současného manžela Petra Nečase. Poté Karel Štogl pracoval také v reklamě, PR a jako development manager.

O KARLU ŠTOGLOVI ČTĚTE ZDE>>

Svoji účast v prezidentských volbách 2018 Karel Štogl potvrdil začátkem března 2017 serveru Neovlivní.cz, kterému mj. řekl: „Cítím se na vrcholu svých fyzických a duševních sil a myslím si, že mám velkou šanci v prezidentských volbách uspět. Mám schopnost lidi spojovat a dostat z nich metodou cukru a biče to nejlepší, co v nich je.“

Karel Štogl je ženatý a má dvě děti.

 

Další Osobnosti

zobrazit profil Frank Sinatra
Frank Sinatra
zobrazit profil Josef Nerušil
Josef Nerušil
zobrazit profil Alexander Wang
Alexander Wang
zobrazit profil Alexej Pyško
Alexej Pyško
zobrazit profil Jitka Smutná
Jitka Smutná
zobrazit profil Jean-Claude Juncker
Jean-Claude Juncker
zobrazit profil Klára Kocmanová
Klára Kocmanová
zobrazit profil Šimon Hrubec
Šimon Hrubec