Petr Hannig

Datum narození: 20. 1. 1946
Místo narození: Ústí nad Labem
Profese: hudebník, producent, politik

Související celebrity

Životopis

Muzikant a producent Petr Hannig, několikanásobný kandidát na senátora či poslance a šéf Strany zdravého rozumu, pohořel také v prezidentských volbách 2018.

Po střední umělecko-průmyslové škole v Turnově, kde se stal uměleckým kovářem, Petr Hannig vystudoval obory varhany, dirigování a skladba na Pražské konzervatoři. Ve studiu skladby pokračoval ještě na Hudební akademii múzických umění.

PETR HANNIG: LUCII BÍLOU JSEM ZAMYKAL

V letech 1968 až 1969 Petr Hannig spolupracoval s Dusty Springfield, Tomem Springfieldem (New Seakers) nebo skladatelem Johnem Cameronem. Se začátkem normalizace, kdy byly uzavřeny hranice, musel přerušit veškeré kontakty s britskou hudební scénou.

Poté léta působil jako redaktor Československého rozhlasu a zároveň frontman kapely Maximum Petra Hanniga. Objevil řadu umělců, z nichž nejvýznamnější je rozhodně Hana Zaňáková, jíž vymyslel pseudonym Licie Bílá. Napsal pro ni startovní hit její kariéry Neposlušné tenisky (1985).

Kromě Lucie Bílé Petru Hannigovi za své úspěchy na tehdejší české hudební scéně vděčí mj. Vítězslav Vávra, Petra Černocká nebo Zdeněk Izer. Petr Hannig spolupracoval s osobnostmi, jako jsou či byli Hana Hegerová, Lenka Kořínková, Dara Rolins, Stanislav Hložek, Iveta Bartošová, Petr Sepéši nebo Michal Prokop.

S politikou začal Petr Hannig koketovat roku 2002. Od té doby se opakovaně marně pokoušel dostat do Senátu, a to v řadě míst Česka. Ve volbách 2016 to bylo v obvodu č. 19 - Praha 11. Kandidoval za Stranu zdravého rozumu (Rozumní), jejímž se stal předsedou. Podobně neúspěšný byl i v několika kláních o křeslo ve Sněmovně a též třeba ve volbách do Evropského parlamentu 2014.

V červenci 2017 zpěvák, skladatel, producent, hudební vydavatel a politik Petr Hannig oznámil svou kandidaturu na prezidenta České republiky ve volbách 2018. Do boje o Hrad se vydal s heslem Buďme hrdí! Nepostoupil ani do druhého kola. Ve volbách 2018 se rozhodl znovu zabojovat o senátorské křeslo, což mu opět nevyšlo. Vypadl v prvním kole.

O PETRU HANNIGOVI ČTĚTE ZDE>>

Petr Hannig v roce 1989 ovdověl. Jeho syn Jan (narozen 1972), který se stal docentem statistiky, roku 1998 přesídlil do Spojených států.

VŠE O SENÁTNÍCH VOLBÁCH 2018 NAJDETE ZDE>>

 

Články o celebritě

Exposlankyně Volfová „čmajzla“ zkratku ČSSD. Parazitismus, máme ochrannou známku, zuří Šmarda Exposlankyně Volfová „čmajzla“ zkratku ČSSD. Parazitismus, máme ochrannou známku, zuří Šmarda Zkratku ČSSD bude nyní místo sociálních demokratů, kteří v červnu na sjezdu změnili název na Sociáln... číst článek
Pohřeb Naďi Urbánkové (†83): Proběhl přesně podle jejího přání Pohřeb Naďi Urbánkové (†83): Proběhl přesně podle jejího přání Proběhlo to do puntíku tak, jak si přála. Poslední rozloučení s Naďou Urbánkovou (†83) se konalo v ž... číst článek
Pohřeb Urbánkové (†83): Nejsilnější momenty! Sestra o berlích, kamarádky ze Semaforu, ukládání do hrobu Pohřeb Urbánkové (†83): Nejsilnější momenty! Sestra o berlích, kamarádky ze Semaforu, ukládání do hrobu V jejím milovaném Želivě se v pátek odpoledne loučili nejbližší se zpěvačkou Naďou Urbánkovou (†83).... číst článek

Další Hudebníci

zobrazit profil Klaus Schiesser
Klaus Schiesser
zobrazit profil Dušan Timko
Dušan Timko
zobrazit profil  Annet X (Aneta Charitonova)
Annet X (Aneta Charitonova)
zobrazit profil Jaromír Nohavica
Jaromír Nohavica
zobrazit profil Alexandr Kopka
Alexandr Kopka
zobrazit profil Jindra Polák
Jindra Polák
zobrazit profil František Soukup
František Soukup
zobrazit profil Slávek Janda
Slávek Janda