Katarína Knechtová

Datum narození: 14. 3. 1981
Místo narození: Prešov, Československo
Profese: zpěvačka, skladatelka, klávesistka
Znamení: Ryby

Související celebrity

Životopis

Slovenská zpěvačka Katarína Knechtová, skladatelka, textařka, klávesistka a kytaristka, se v Česku proslavila hity, jako jsou Za tebou či Spomaľ.

Prešovská zpěváčka Katarína Knechtová odstartovala svoji hudební dráhu ve skupině IMT Smile už ve svých patnácti letech. Roku 1997 spolu s Martinem Migašem a Kajom Sivákem založila vlastní kapelu Peha, se kterou vydala čtyři studiová alba – Diaľkové ovládanie, Krajinou, Experiment a Deň medzi nedeľou a pondelkom. To poslední se stalo nejprodávanějším a komerčně nejúspěšnějším. Právě skladby z něj, tedy singly Za tebou a Spomaľ, dobyly i české hitparády.

KATARÍNA KNECHTOVÁ - KDO MUŽE ZA ROZPAD PEHY?

V roce 2008 se Katarína Knechtová vydala na sólovou dráhu a záhy zazářila albem Zodiak, které jí jen tři měsíce poté vyneslo platinovou desku. Za skladbu k filmu Juraje Jakubiska Báthory (2008) Muoj Bože talentovaná sólistka získala cenu Aurel 2008 v kategorii Píseň roka. Posléze natočila s Michalem Hrůzou Píseň labutí, ke které vznikl i úspěšný videoklip. Roku 2011 se Katarína Knechtová vydala na turné s kapelou Chinaski.

O KATARÍNĚ KNECHTOVÉ ČTĚTE ZDE>>

Kromě již zmíněných cen se Katarína Knechtová opakovaně umístila na „medailových“ příčkách soutěže Slávik, což je slovenská obdoba českého Zlatého slavíka. Získala i cenu SOZA, a to za neúspěšnějšího umělce v zahraničí (2008).

Roku 2015 Kataríny Knechtové vydala album Prežijú len milenci. Její singl FEA se stal jednou z nejhranějších slovenských skladeb. Videoklip natočila v USA, kde též odehrála dva koncerty – v New Yorku a v New Jersey. Kromě svých autorských písní napsala i skladby pro další interprety, např. pro Lucii Bílou.

 

Články o celebritě

Zádušní mše za Juraje Jakubiska (†84): 7 nejsilnějších momentů! Zádušní mše za Juraje Jakubiska (†84): 7 nejsilnějších momentů! Velmi důstojné rozloučení s Jurajem Jakubiskem (†84) proběhlo v pražském chrámu sv. Víta. Jaké byly ... číst článek
Politické špičky slavily vznik Slovenska: Klaus na roztrhání, okouzlující Čaputová i Fiala s Orbánem Politické špičky slavily vznik Slovenska: Klaus na roztrhání, okouzlující Čaputová i Fiala s Orbánem Zatímco Česká republika svůj vznik moc neslaví a stále připomíná hlavně výročí neexistujícího státu,... číst článek
Porotkyně SuperStar Knechtová přiznala těžké deprese, které tlumí léky: Myšlenky na smrt a konec kariéry! Porotkyně SuperStar Knechtová přiznala těžké deprese, které tlumí léky: Myšlenky na smrt a konec kariéry! Někdejší porotkyně SuperStar a zároveň slavná slovenská zpěvačka Katarína Knechtová (41) přiznala, ž... číst článek

Další Zpěváci

zobrazit profil Tomáš Klus
Tomáš Klus
zobrazit profil Šárka Hrbáčková
Šárka Hrbáčková
zobrazit profil Marie Pojkarová
Marie Pojkarová
zobrazit profil Roman Vojtek
Roman Vojtek
zobrazit profil Petr Spálený
Petr Spálený
zobrazit profil Lenka Dusilová
Lenka Dusilová
zobrazit profil Martina Šnytová
Martina Šnytová
zobrazit profil Petr Sovič
Petr Sovič