Jaromír Pizinger

Jaromír Pizinger

Datum narození: 11. 5. 1955
Místo narození: Karlovy Vary
Profese: architekt
Znamení: Býk

Související celebrity

Životopis

Architekt a designér Jaromír Pizinger tvořil v Rakousku, ve Spojených státech, v Itálii i v Česku. Na svém kontě má řadu zdařilých rekonstrukcí, úpravu interiérů či vlastní kolekci šperků.

Do zahraničí Jaromír Pizinger emigroval se svou tehdejší družkou Evou Kopicovou. Architekturu a průmyslový design studoval v Rakousku. Odborné stáže absolvoval v Milánu a v New Yorku. Vytvořil vlastní kolekce šperků, dekoračních předmětů nebo osvětlení. Křivky kreslil i automobilům.

JAROMÍR PINZINGER - PROČ POŽÁDAL O ROZVOD?

Jaromír Pizinger tvořil v Rakousku, ve Spojených státech a v Itálii. V Česku mj. zrekonstruoval pražské Divadlo Milenium (dnešní RockOpera), divadlo ve Slaném a podílel se na přestavbě divadla Broadway.

Kromě divadel Jaromír Pizinger upravoval interiéry i v domech, restauracích nebo v barech. Za návrh pražského hotelu Sax v Praze vyhrál mezinárodní designérskou soutěž pořádanou v Madridu.

O JAROMÍRU PIZINGEROVI ČTĚTE ZDE>>

S Evou KopicovouJaromír Pizinger syna Saschu. Patrika a Sebastiana vychoval s jinými partnerkami. Osm let byl ženatý se zpěvačkou Bárou Basikovou. Poté se znovu oženil.

 

Další Osobnosti

zobrazit profil David Witosz
David Witosz
zobrazit profil Simona Vandová
Simona Vandová
zobrazit profil Jiří Burian
Jiří Burian
zobrazit profil Simona Luftová
Simona Luftová
zobrazit profil Avicii (Tim Bergling)
Avicii (Tim Bergling)
zobrazit profil Lindsay Lohan
Lindsay Lohan
zobrazit profil Don Cheadle
Don Cheadle
zobrazit profil Jiří Míšenský
Jiří Míšenský