Michal Jagelka

Michal Jagelka

Datum narození: 17. 4. 1977
Místo narození: Praha
Profese: moderátor, dabér, herec, politik
Znamení: Beran

Související celebrity

Životopis

Michal Jagelka je slavný český moderátor, dabér, herec, politik a hlasatel. Žije v registrovaném partnerství s jiným moderátorem, Alešem Cibulkou.

Michal Jagelka patří ke špičce českého dabingu. Má patent na Leonarda DiCapria, kterého dabuje ve všech filmech, které tento americký herec natočí. Krom dabingu se věnuje i herectví, moderování nebo politice. Dnes dělá hlasatele v rádiu a píše. Po sedmileté známosti si v roce 2008 tajně vzal Aleše Cibulku, moderátora České televize.

Michal Jagelka nastoupil v roce 1992 na pražskou konzervatoř, kterou o sedm let později úspěšně absolvoval. Během studia si udělal malou přestávku na cestování a sběr prvních hereckých zkušeností. Vystupoval například v Národním divadle v Praze v inscenaci Smrt Hippodamie. Kromě konzervatoře studoval i práva na Karlově universitě.

S dabingem začal Michal Jagelka už ve dvanácti letech. Kromě DiCapria propůjčil hlas i Mattu Damonovi nebo Orlandu Bloomovi, elfímu ostrostřelci z Pána Prstenů. Za více než dvacetiletou praxi nadaboval více než tisíc postav z filmů a seriálů. Za dabing získal v roce 2010 Cenu Miroslava Moravce. Je také součástí války v dabingu, kde proti sobě stojí nahrávací studia a herci. Kvůli ní přišel o kšefty nejen Jagelka, ale i třeba Valérie Zawadská, Martin Stránský, Nela Boudová, Vladimír Brabec, Petr Rychlý nebo Jiří Lábus.

Michal Jagelka se také pravidelně objevoval na televizních obrazovkách. V motoristickém magazínu, ranních snídaňových show nebo v seriálu Hospoda či Ulice. Zahrál si v Kameňáku i v pohádce Z pekla štěstí, obojí od režiséra Zdeňka Trošky.

Michala Jagelku baví cestování, příroda, hudba, vaření nebo politika. Od roku 2000 byl členem Občanské demokratické strany, po dvou letech se stal členem Oblastní rady ODS Prahy 9 a od března 2006 byl místopředsedou oblasti. V roce 2006 kandidoval za Občanskou demokratickou stranu jako lídr kandidátky do zastupitelstva Městské části Praha 9.

 

 

Články o celebritě

Jagelka pláče pro Olivera (†51) z Kobry 11: Nebere to konce! Jagelka pláče pro Olivera (†51) z Kobry 11: Nebere to konce! Tragická smrt hvězdy seriálu Kobra 11 Christiana Olivera (†51) a jeho dvou malých dcer zasáhla spous... číst článek
Smrt dabéra Pavla Vondry (†54) : Ukončil to sám! Smrt dabéra Pavla Vondry (†54) : Ukončil to sám! Zpráva o smrti dabéra Pavla Vondry (†54) přišla na Nový rok naprosto nečekaně. Zasáhla nejen jeho bl... číst článek
Poslední rozloučení s Ladislavem Županičem (†80): Kdo všechno přišel? Poslední rozloučení s Ladislavem Županičem (†80): Kdo všechno přišel? 20. prosince po poledni se konalo poslední rozloučení s hercem Ladislavem Županičem, který se odebra... číst článek

Další Moderátoři

zobrazit profil Tomáš Zástěra
Tomáš Zástěra
zobrazit profil Slávek Boura
Slávek Boura
zobrazit profil Mirka Čejková
Mirka Čejková
zobrazit profil Marianna  Ďurianová
Marianna Ďurianová
zobrazit profil Hana Kousalová
Hana Kousalová
zobrazit profil Sara Carbonero
Sara Carbonero
zobrazit profil Vladimír Hron
Vladimír Hron
zobrazit profil Michaela Dolinová
Michaela Dolinová