Pavla Topolánková

Pavla Topolánková

Datum narození: 7. 5. 1955
Místo narození: Bohumín
Profese: někdejší politička, učitelka
Znamení: Býk

Související celebrity

Životopis

Někdejší politička Pavla Topolánková, rozená Patáková, bývala manželkou expředsedy ODS Mirka Topolánka. Mají spolu tři děti.

Po gymnáziu v rodném Bohumíně Pavla Topolánková, rozená Patáková, studovala Strojní fakultu VUT v Brně. Ve třetím ročníku se seznámila s Mirkem Topolánkem, za něhož se později provdala. Má s ním tři děti: syna Tomáše a dcery Petru a Janu.

PAVLA TOPOLÁNKOVÁ - ROZHOVOR

Až do narození syna Pavla Topolánková pracovala jako učitelka odborných předmětů na gymnáziu, později na Střední průmyslové škole v Ostravě. V médiích byla poprvé výrazněji zmiňována v roce 1996, kdy se stala senátorskou asistentkou svého muže Mirka Topolánka. V roce 2003 mu svým projevem pomohla ke zvolení za předsedu ODS.

V létě 2006, v době, kdy se její manžel chystal převzít vládu po Jiřím Paroubkovi, překvapila veřejnost kandidaturou do Senátu ve volebním obvodě Ostrava-město za stranu Jany Bobošíkové Politika 21. Pavla Topolánková nepostoupila do druhého kola.

O PAVLE TOPOLÁNKOVÉ ČTĚTE ZDE>>

Krátce nato manžel Pavly Topolánkové poprvé přiznal určité problémy v rodině. Posléze se po dlouholetém manželství rozvedli. Mirek Topolánek se oženil s někdejší poslankyní Pavlou Talmanovou, která mu porodila syna Nicolase.

 

Další Osobnosti

zobrazit profil Romelu Lukaku
Romelu Lukaku
zobrazit profil Ivan Roubal
Ivan Roubal
zobrazit profil Anna Paquin
Anna Paquin
zobrazit profil Tomáš  Materna
Tomáš Materna
zobrazit profil Jaroslav Satoranský
Jaroslav Satoranský
zobrazit profil Vojtěch Machuta
Vojtěch Machuta
zobrazit profil Karen Gillan
Karen Gillan