Jan Koller

Datum narození: 30. 3. 1973
Přezdívka: Dino
Místo narození: Praha
Výška: 202 cm
Profese: fotbalista
Znamení: Beran

Související celebrity

Životopis

Dvoumetrový fotbalový obr Jan Koller ani nemusel skákat, aby dal hlavičkou gól. S přezdívkou Dino drtil všechny brankářovy snahy. Na jeho stokilovou muskulaturu si jen tak někdo netroufl.

V mládežnických klubech začínal jako brankář. Do útoku ho vytáhla až Sparta, se kterou vyhrál prvoligovou trofej. Gólovou spršku Jan Koller spustil až v belgickém Lokerenu. V 97 zápasech jich vsítil 43. Podobně si počínal i v Anderlechtu a v bundesligovém Dortmundu, který ho ocenil na 21 milionů marek. Z Belgie si odnesl čtyři tituly, z Německa jeden. Kopal za týmy v Monaku, Rusku a ve Francii.

JAN KOLLER NA SERVERU ISPORT

V národních barvách Jan Koller zažil euforii vítězství i zklamání z prohry. Pětapadesátkrát přechytračil protivníkova brankáře. Stal se tak nejlepším střelcem české i československé reprezentace. Přední příčky obsadil také v Klubu ligových kanonýrů. V roce 2000 získal belgické ocenění Zlatá kopačka udělované nejlepšímu hráči ligy.

Profesionální kariéru Jan Koller ukončil ze zdravotních důvodů v roce 2011. Fotbalu se ale věnovat nepřestal. Kopal za B tým Smetanovy Lhoty a začal s plážovou kopanou.

O JANU KOLLEROVI ČTĚTE ZDE>>

S manželkou Hedvikou Kollerovou, bývalou ženou fotbalisty Pavla Horvátha, má Jan Koller dcery Hedviku a Kateřinu. V květnu 2019 přijel na MS na Slovensko po boku půvabné černovlásky a Blesku řekl, že se s manželkou rozvádí.

 

Články o celebritě

Soukalová poprvé viděla film o sobě, měla husí kůži. Zazněla nová svědectví Soukalová poprvé viděla film o sobě, měla husí kůži. Zazněla nová svědectví Jak Gabriela Soukalová prožívala svou raketovou cestu na biatlonový vrchol? Proč vlastně ukončila ka... číst článek
Kramár, Koller a další: Domáhají se desítek milionů! Kvůli krachu Arca Investments Kramár, Koller a další: Domáhají se desítek milionů! Kvůli krachu Arca Investments Největší od dob pádu banky IPB. Tak se mluví o krachu Arca Investments. Ve hře je okolo 23 miliard k... číst článek
Rozvodové vyrovnání Kollerových: Hedvika venčí ferrari v Monaku! Rozvodové vyrovnání Kollerových: Hedvika venčí ferrari v Monaku! Rozvodové stání fotbalové legendy Jana Kollera (50) a Hedviky Kollerové (45) bylo jedno z těch nepro... číst článek

Další Sportovci

zobrazit profil Katina Papadopulosová
Katina Papadopulosová
zobrazit profil Marek Suchý
Marek Suchý
zobrazit profil Andrés Iniesta
Andrés Iniesta
zobrazit profil Luboš Hilgert ml.
Luboš Hilgert ml.
zobrazit profil Robin Hanzl
Robin Hanzl
zobrazit profil David Krejčí
David Krejčí
zobrazit profil Dušan Uhrin ml.
Dušan Uhrin ml.
zobrazit profil Marek Šindler
Marek Šindler