Petr Kotvald

Datum narození: 8. 7. 1959
Místo narození: Žatec
Profese: zpěvák, producent, tanečník, herec.
Znamení: Rak

Související celebrity

Životopis

Petr Kotvald v 80. letech 20. století neodmyslitelně patřil ke Standovi Hložkovi a Haně Zagorové. Pak se vydal na sólovou dráhu.

Už od mala byl Petr Kotvald veden k hudbě. Navštěvoval Lidovou školu umění, kde se učil zpívat a hrát na klavír. Při studiu na elektrotechnické průmyslové škole v Chomutov, zpíval se skupinou Scarabeus. V letech 1977 až 1979 soutěžil na jihlavském festivalu Mladá píseň; v roce 1978 tam získal první cenu za osobní interpretaci a o rok později festival vyhrál.

PETR KOTVALD - PODVOD KVŮLI PÁR KORUNÁM

Kotvald se rozhádal s Hložkem

Od roku 1981 se Petr Kotvald a Stanislav Hložek stali členy orchestru Karla Vágnera a vedle Hany Zagorové si získali značnou popularitu. Písnička Holky z naší školky se stala nejprodávanější nahrávkou na gramofonových deskách všech dob. Prodalo se přes milion nosičů a lidé ji milují ještě po desetiletích.

V roce 1986 se Petr Kotvald rozhodl skupinu opustit a zaměřit se na sólovou kariéru. To se ovšem neobešlo bez následků. Rozhádal se se Standou Hložkem, a dokonce i Hana Zagorová mu to měla dlouho za zlé, ale i ona po čase přiznala, že jeho ambice prosadit se sólo pochopila.

Petr Kotvald se prosadil s Mumulandem

Tak Petr Kotvald začal vystupovat se svou kapelou Trik. Úspěch měl především díky diskotékovým hitům a svému vystupování na pódiu, kde měl vypilovanou choreografii. Do povědomí veřejnosti se dostal také díky na svou dobu značně kontroverzním kostýmům, které nosil.

Jak šel čas a zájem o českou populární muziku klesal, se Petr Kotvald dočkal výrazného úspěchu až s albem MCMXCVI (1996) a posléze s albem Největší hity (1999). Z pozdějších alb se o hitových písních dá mluvit snad jen u skladby Mumuland (2001) a Marylin (2003).

Comeback Kolvalda s Hložkem nepřišel

O PETRU KOTVALDOVI ČTĚTE ZDE>>

V roce 2010 se se Standnou Hložkem udobřili. Vydali dvojalbum svých největších hitů s názvem Diskohrátky a uspořádali turné. O žádném velkém comebacku se ale mluvit nedá.

S manželkou Hanou, s níž se Petr Kotvald oženil roku 1984, vychovali dceru Viktorii a syna Mikuláše.

 

Články o celebritě

Pocta Haně Zagorové už dnes v O2 areně: S Margitou koncert bohužel nestihli... Pocta Haně Zagorové už dnes v O2 areně: S Margitou koncert bohužel nestihli... Konečně spolu! Tak se měl jmenovat koncert Hany Zagorové (†75) a Štefana Margity (67). Bohužel k něm... číst článek
Setkání hvězd komedie Bota jménem Melichar po 40 letech: Jak moc se hlavní hrdinové změnili? Setkání hvězd komedie Bota jménem Melichar po 40 letech: Jak moc se hlavní hrdinové změnili? Mezinárodní filmový festival pro děti a mladé publikum, co se jmenuje Juniorfest, přinesl řadu kouze... číst článek
Love Island Česko & Slovensko 2023: Diváci vybrali pohádkový pár. Zvítězili Chris a Majka! Love Island Česko & Slovensko 2023: Diváci vybrali pohádkový pár. Zvítězili Chris a Majka! Reality show Love Island Česko & Slovensko 2023 se dopracovala do velkolepého finále. Tato série... číst článek

Další Zpěváci

zobrazit profil Naďa Brabcová
Naďa Brabcová
zobrazit profil Chris Cornell
Chris Cornell
zobrazit profil Nicole Scherzinger
Nicole Scherzinger
zobrazit profil David  Gránský
David Gránský
zobrazit profil Natálie Grossová
Natálie Grossová
zobrazit profil Magda Malá
Magda Malá