Neymar Da Silva Santos Júnior

Datum narození: 5. 2. 1992
Místo narození: Sao Paulo, Brazílie
Váha: 65 kg
Výška: 174 cm
Profese: fotbalový útočník
Znamení: Vodnář

Související celebrity

Životopis

Neymar je brazilský fotbalový útočník v současnosti působící v klubu FC Barcelona. Je považován za jednoho z nejtalentovanějších fotbalistů na světě.

Neymar celým jménem Neymar da Silva Santos Júnior se narodil 5. února 1992 v Sao Paulo do velmi chudé rodiny. Záhy se odstěhovali do Sao Vicente a v roce 2003 do Santosu. Nikdy to neměli lehké. Otec Neymar starší měl až tři zaměstnání a matka Nadine vařila pro chudé děti. Neymar má také syna Daviho Luccu, který žije se svou utajovanou matkou. Tento mladík je známý především svou rychlostí, šikovností, ale i často nepochopitelným simulováním.

Neymar začal hrát fotbal profesionálně v jedenácti letech, když se s rodinou přestěhoval do města Santos. Svůj první zápas za A Tým odehrál o šest let později v sedmnácti letech dne 7. března 2009 proti Oeste. Svůj první ligový gól za Santos si Neymar připsal o týden později proti týmu Mogi Mirim. Stal se velmi rychle hvězdou klubu. Dne 15. dubna 2010 dokázal Neymar v jednom zápase vstřelit 5 branek a zařídil tak vítězství svého týmu Santos nad Guarani 8:1. Za brazilskou reprezentaci nastoupil poprvé 26. července 2010 proti Spojeným Státům a hned dal gól. 

Neymar přestoupil v roce 2013 dle očekávání do katalánského velkoklubu z Barcelony, kde se stal společně s hvězdným Lionelem Messim nejsledovanějším hráčem. Svůj první start si připsal 30. července 2013 proti Lechii Gdańsk, když nastoupil z lavičky na posledních 12 minut zápasu. První gól vstřelil Neymar 21. srpna 2013 v Supercopa de España, kde vyrovnával na konečných 1:1 proti Atléticu Madrid.

Talentovaný Neymar bývá přirovnáván k legendě brazilského fotbalu Pelému a především v jeho domovině věří, že se vyrovná světovým superhvězdám jako je Lionel Messi nebo Cristiano Ronaldo. Neymar také patří mezi fotbalisty s nejvyššími příjmy. Jeho roční výdělek údajně činí téměř 800 milionů korun.

Neymar má velkou slabost pro krásné ženy. Už měsíc po narození syna randil a dokonce žil se starší brazilskou modelkou Anamarou Barreirovou, která si vydobyla slávu účastí v soutěži Big Brother a focením pro Playboy, kde ukázala naprosto vše. Mediálně nejznámější vztah je ale ten s brazilskou herečkou Brunou Marquezineovou, se kterou se Neymar kvůli údajné nevěře rozešel v lednu 2014. Od té doby má být jeho novou přítelkyní další krásná modelka Gabriella Lenziová, ale v červnu 2014 byl Neymar opět viděn s Marquezineovou a vše nasvědčuje tomu, že dvojice to spolu zkouší znovu.  

 

Články o celebritě

Proč Messi a Mbappé zhasli? Superhvězdy nejsou víc než tým Proč Messi a Mbappé zhasli? Superhvězdy nejsou víc než tým KOMENTÁŘ PAVLA HARTMANA | Co je víc – společenství nejdražších hvězd, nebo soudržná parta hrající se... číst článek
Blamáž hvězd PSG. Ostuda, prohra je kulturou! Slabý Messi, co změny? Blamáž hvězd PSG. Ostuda, prohra je kulturou! Slabý Messi, co změny? Kupují nejdražší hráče světa. Klub balí do luxusního hávu, investují miliardy do kádru. Jenže to hla... číst článek
Složité dny PSG. Neymar s Messim se omlouvali ultras, co Mbappého zdraví? Složité dny PSG. Neymar s Messim se omlouvali ultras, co Mbappého zdraví? Pasivita, odříznuté duo Neymar a Lionel Messi. Bezradnost hvězdného PSG během úvodní partie osmifiná... číst článek

Další Sportovci

zobrazit profil Thibaut Courtois
Thibaut Courtois
zobrazit profil Marek Hamšík
Marek Hamšík
zobrazit profil Tomáš Jun
Tomáš Jun
zobrazit profil Nikola Mazurová
Nikola Mazurová
zobrazit profil Fernando Alonso
Fernando Alonso
zobrazit profil Kateřina Nash
Kateřina Nash
zobrazit profil Denisa Rosolová
Denisa Rosolová