Varhan Orchestrovič Bauer

Datum narození: 21. 1. 1969
Místo narození: Praha
Profese: hudebník, dirigent, skladatel, aranžér, dirigent
Znamení: Vodnář

Související celebrity

Životopis

Varhan Orchestrovič Bauer se proslavil jako výstřední hudebník, skladatel, aranžér a dirigent. Snažil se o předělání české hymny.

Už během studia na SPŠCh se Varhan Orchestrovič Bauer věnoval hudbě a skládání. Svůj první šedesátičlenný orchestr založil již ve 20 letech. Jméno orchestru Worchester Scandal již tehdy předesílalo, že na světlo dirigentského světa, přichází jeden z nejextravagantnějších hudebníků a dirigentů. Ve svém orchestru sjednocoval syntézu stylu, žánru, barev a nálad nejen symfonické hudby, ale i jazzu, funku či rapu.

Varhan spolupracoval i s Formanem

Po ukončení studia oborů skladba a dirigování na Konzervatoři Jaroslava Ježka pracoval Varhan Orchestrovič Bauer jako orchestrátor, aranžér i dirigent filmové hudby. Během let spolupracoval s Michalem Pavlíčkem (např. The Scarlett Pimpernell), Ondřejem Soukupem (Pták Ohnivák, Jezerní královna), s Michaelem Kocábem (Král zlodějů) či s Milanem Kylničkou (Little Men, Ripleys).

Do povědomí veřejnosti se Varhan Orchestrovič Bauer zapsal nejen svou prací na hudbě k filmu Goyovy přízraky, který režíroval Miloš Forman, ale také předěláním české hymny z „Kde domov můj“ na „Zde domov můj“. Prý bychom si už po těch letech mohli pamatovat, kde bydlíme a být na to hrdí.

Bauer má Okamžitý filmový orchestr

Kromě takovýchto výstřelků Varhan Orchestrovič Bauer skládá hudbu i k reklamním a propagačním účelům. Svou tvorbu často nahravá se svým orchestrem, který pojmenoval Okamžitý filmový orchestr.

Varhan Orchestrovič Bauer je otcem dvou synů a dcery. Starší syn Eliáš Zerael Bauer se mu narodil v prvním manželství s Mayou Kvetny. Druhého syna Davida Lva Bauera a dceru Ginu Bellu Bauer má se slovenkou Barbarou Trachtulcovou, s níž se oženil v červnu 2009. 

 

Další Hudebníci

zobrazit profil Robert Křesťan
Robert Křesťan
zobrazit profil Amelie Siba
Amelie Siba
zobrazit profil Josef Vařeka
Josef Vařeka
zobrazit profil George Mraz
George Mraz
zobrazit profil Michal Maudr
Michal Maudr
zobrazit profil David Žbirka
David Žbirka
zobrazit profil František Táborský
František Táborský
zobrazit profil Martin Kocián
Martin Kocián