Dan Ťok

Datum narození: 4. 3. 1959
Místo narození: Uherské Hradiště
Profese: politik za hnutí ANO, strojař, konstruktér
Znamení: Ryby

Související celebrity

Životopis

Politik za hnutí ANO Dan Ťok, někdejší šéf Skansky, byl od prosince 2014 do dubna 2019 ministrem dopravy, a to ve vládách Bohuslava Sobotky a Andreje Babiše.

Po absolvování Fakulty strojního inženýrství Vysokého učení technického v Brně se Dan Ťok stal konstruktérem. Od roku 1983 pracoval v První brněnské strojírně, kde se vypracoval až na post generálního ředitele. Dále byl mj. šéfem ABB Energetické systémy, české a slovenské pobočky Alstom a generálním ředitelem Skansky.

DAN ŤOK CHTĚL PŘÍSNĚJŠÍ TRESTY PRO PIRÁTY

Po odsoupení Antonína Prachaře se v listopadu 2014 Dan Ťok stal dalším kandidátem na ministerskou funkci hnutí ANO 2011, proto také ukončil své působení ve Skansce. Místopředseda Sněmovny z hnutí STAN Petr Gazdík vyslovil k tomuto rychlému přestupu své pochybnosti s výhradou k možnému středu zájmů.

Kandidaturu Dana Ťoka naopak podpořil poslanec a člen příslušného sněmovního výboru, europoslanec Stanislav Polčák. Dne 18. listopadu 2014 se s Danem Ťokem sešel osobně prezident republiky Miloš Zeman, který ho 4. prosince 2014 jmenoval ministrem dopravy.

Do parlamentních voleb 2017 byl nestraník Dan Ťok vyslán jako jednička kandidátky hnutí ANO 2011 v Karlovarském kraji. Stal se poslancem a Miloš Zeman jej 13. prosince 2017 opět jmenoval ministrem dopravy, tentokrát v menšinové vládě Andreje Babiše. Hlava státu jej 27. června 2018 jmenovala i do další vlády.

V dubnu 2019 se Dan Ťok rozhodl odejít z vlády.

O DANU ŤOKOVI ČTĚTE ZDE>>

Dan Ťok je rozvedený; má dvě dcery. Jeho synovec Tomáš Ťok je fotbalový záložník.

 

Články o celebritě

Zeman pro Blesk zhodnotil dva roky Babišovy vlády. Opozice je chválí i zmiňuje ostudu Zeman pro Blesk zhodnotil dva roky Babišovy vlády. Opozice je chválí i zmiňuje ostudu Před dvěma lety, při výročí justiční vraždy Milady Horákové, jmenoval prezident Miloš Zeman druhou v... číst článek
Babiš to schytává za „superministra“. „Vedou nás nemehla,“ útočí opozice kvůli dopravě Babiš to schytává za „superministra“. „Vedou nás nemehla,“ útočí opozice kvůli dopravě Chystá se velké vládní slučování. Ke jmenování vicepremiéra Karla Havlíčka (za ANO) ministrem doprav... číst článek
Průvan na zámku, kde pařili ministři: Ředitel dostal padáka, rozhodl Petříčkův resort Průvan na zámku, kde pařili ministři: Ředitel dostal padáka, rozhodl Petříčkův resort Babišova vládní parta tam předloni v prosinci vyrazila na svůj zatím poslední a poměrně „rozjařený“ ... číst článek

Další Politici

zobrazit profil Ivo Pojezný
Ivo Pojezný
zobrazit profil Zdeněk Ondráček
Zdeněk Ondráček
zobrazit profil Lucie Šafránková
Lucie Šafránková
zobrazit profil Marian Jurečka
Marian Jurečka
zobrazit profil Rudolf Špoták
Rudolf Špoták
zobrazit profil Jan Chvojka
Jan Chvojka