Karel Heřmánek ml.

Datum narození: 3. 3. 1989
Místo narození: Praha
Profese: herec
Znamení: Ryby

Související celebrity

Životopis

Karel Heřmánek junior se vydal ve šlépějích svého slavného otce. Známý je především rolí začínajícího lékaře Radka Pokorného v seriálu Ordinace v růžové zahradě 2.

Kromě novácké Ordinace v růžové zahradě se Karel Heřmánek mladší na televizní obrazovce předvedl hlavní rolí Leopolda Hilsnera ve filmu Zločin v Polné (2016). Mezi jeho první zkušenosti s filmovým herectvím patří účinkování v seriálech O mé rodině a jiných mrtvolách, Cesty domů, Gympl s (r)učením omezeným a Kriminálka Anděl. Spolupracoval s několika zahraničními produkcemi na filmech Anthropoid (2015) a Viy 2: Journey to China (2015). Věnuje se také dabingu (How met my mother, Kingsman, Rytíř z nosu).

KAREL HEŘMÁNEK JR. A JEHO SLAVNÝ OTEC

Karel Heřmánek mj. hostuje v Národním divadle (Konec masopustu) a v divadle Viola v tradičních Staročeských vánočních hrách. V divadle svých slavných rodičů – herce a režiséra Karla Heřmánka a moderátorky, bývalé hlasatelky, manažerky Divadla Bez zábradlí Hany Heřmánkové, rozené Vávrové – si zahrál hned v několika představeních. Například v Indické bance či ve hrách Jistě pane premiére a Garderobiér.

V roce 2013 absolvoval na DAMU pod vedením Evy Salzmannové. Následovalo semestrální studium na americké škole The Lee Strasberg Theatr and Film Institute v New Yorku, kde se úspěšně účastnil konkurzu a dostal příležitost zahrát si roli Ballesteda (Paní z námoří). 

V roce 2015 se Karel Heřmánek junior oženil s herečkou Nikol Kouklovou. Herec má dva mladší bratry - Františka a Josefa.

 

Články o celebritě

Další Herci

zobrazit profil Ivan Lupták
Ivan Lupták
zobrazit profil Lucie Juřičková
Lucie Juřičková
zobrazit profil Lena Headey
Lena Headey
zobrazit profil Hana Maciuchová
Hana Maciuchová
zobrazit profil Jakub  Wehrenberg
Jakub Wehrenberg
zobrazit profil Michele  Mercier
Michele Mercier
zobrazit profil Martin Stránský
Martin Stránský
zobrazit profil Kirk Douglas
Kirk Douglas