Robert Sedláček

Robert Sedláček

Datum narození: 7. 6. 1973
Profese: režisér, kameraman
Znamení: Blíženci

Související celebrity

Životopis

Robert Sedláček je patrně jediným nositelem státního vyznamenání na světě, které připnula hlava státu na mikinu místo na klopu saka. Hlavou státu, která takové vyznamenání připjala, byl Miloš Zeman.

Robert Sedláček je totiž režisérem, který o Miloši Zemanovi natočil film. Stalo se to už v roce 2007, kdy hlava státu nebyla hlavou státu, ale důchodcem z Vysočiny. Hlavou státu se stala až v roce 2013. Medaili za zásluhy Robert Sedláček dostal 28. října 2014.

CO CHTĚL ROBEERT SEDLÁČEK MIKINOU VE VLADISLAVSKÉM SÁLE DOKÁZAT?

Dokument o životě pozdější hlavy státu se jmenuje Miloš Zeman - nekrolog politika a oslava Vysočiny. Robert Sedláček ho natočil jako už poměrně zkušený režisér. Na kontě měl už dokument o filozofovi Václavu Bělohradském. Jeho scénář o politkovi JIřím Čunkovi ze Vsetína byl však odmítnut.

Rok po Miloši Zemanovi se Robert Sedláček věnoval snímku o jiném prezidentovi, který už hlavou státu byl, o Gustávovi Husákovi. Nejen portrétů, dokumentů má na kontě Robert Sedláček řadu, vstudoval dokumentární tvorbu na FAMU. Věnoval se také Václavu Havlovi.

VÍCE O ROBERTU SEDLÁČKOVI ZDE.

Věnoval se i hraným filmům, převážně televizním. Z roku 2011 jsou Sráči, z roku 2012 Ženy, které nenávidí muže, z roku 2013 Kulka pro Heydricha. Pak se Robert Sedláček uchýlil k seriálům. Tvořil České století, Život a dobu soudce A.K., pokračoval v roce 2016 seriálem Bohéma.

Robert Sedláček natočil také celovečerní film Rodina je základ státu a Dědictví aneb Kurvahošigutntág. Role kameramana se zhostil v seriálu Cestománie. Jeden z jeho prvních dokumentů pojednává o českých skinheads v 90. letech.

 

Články o celebritě

Nový český film Promlčeno míří do kin: Rejžovi tekly nervy! Nový český film Promlčeno míří do kin: Rejžovi tekly nervy! Slavnostní premiéru má za sebou temný příběh ve filmu Promlčeno Roberta Sedláčka (48). Z režiséra bě... číst článek
Divoký večírek po premiéře Promlčeno: Drahokoupil a jeho harém! Bezděková s Řachandou vyrazily na lov Divoký večírek po premiéře Promlčeno: Drahokoupil a jeho harém! Bezděková s Řachandou vyrazily na lov V pražském kině Lucerna se v úterý večer konala premiéra nového českého filmu Promlčeno. Na slavnost... číst článek
»Promlčená« krása! Cudná Decastelo i elegantní soudkyně Barbara na premiéře... A přišel i Kajínek »Promlčená« krása! Cudná Decastelo i elegantní soudkyně Barbara na premiéře... A přišel i Kajínek V pražském kině Lucerna se v úterý večer koná premiéra filmu Promlčeno. Jedná se o filmový thriller ... číst článek

Další Filmaři

zobrazit profil Ivan Hubač
Ivan Hubač
zobrazit profil Alice Nellis
Alice Nellis
zobrazit profil Andrea Sedláčková
Andrea Sedláčková
zobrazit profil Jan Malíř
Jan Malíř
zobrazit profil Karel Smyczek
Karel Smyczek
zobrazit profil David Mrnka
David Mrnka
zobrazit profil Jitka Němcová
Jitka Němcová