Ivo Vondrák

Datum narození: 15. 4. 1959
Místo narození: Ostrava
Profese: politik hnutí ANO 2011, 4. hejtman Moravskoslezského kraje
Znamení: Beran

Související celebrity

Životopis

Politik hnutí ANO 2011 Ivo Vondrák po volbách 2020 obhájil post hejtmana Moravskoslezského kraje a v roce 2021 poslanecký mandát.

Roku 2010 se Ivo Vondrák stal rektorem Vysoké školy báňské - Technické univerzity Ostrava. Dříve byl děkanem Fakulty elektrotechniky a informatiky. Profesuru získal v oboru inženýrská informatika. Je autorem více než 130 odborných článků a řady učebnic; z toho 28 evidovaných na Web of Knowledge.

IVO VONDRÁK MĚL Z RUŠTINY PĚTKU

Do hnutí ANO Vondrák vstoupil roku 2017

Deset let působil také jako hostující profesor katedry aplikované matematiky na Montanuniversitat Leoben v Rakousku. V USA pak Ivo Vondrák pracoval na výzkumných programech pro Software Research Labs, Texas Instruments, Inc., v Dallasu.

Co tehdy nestraníka Iva Vondráka vedlo k tomu, že se ve volbách 2016 rozhodl bojovat o křeslo hejtmana za hnutí Andreje Babiše? „Česká republika je skvělá země. Ale na rozdíl od mých zkušeností ze západních zemí je život v ní o poznání těžší. Důvodem je, že zatímco běžní lidé se snaží, mnozí z politiků jen politikaří. A vidíme to i u nás. Vysoká nezaměstnanost, špatné životní prostředí, lidé opouštějí náš kraj. To musíme změnit, protože si něco takového zcela určitě nezasloužíme. Dát zkrátka tomuto kraji novou energii. Máme na to být lepšími,“ uvedl na webu hnutí. Ve volbách uspěl a křeslo hejtmana získal.

V parlamentních volbách 2017 Ivo Vondrák, který se členem hnutí ANO 2011 stal téhož roku, získal poslanecký mandát. Do voleb 2020 jej hnutí vyslalo obhájit post moravskoslezského hejtmana, což se mu podařilo.

Pro parlamentní volby 2021 si hnutí Ivo Vondráka vybralo jako svého lídra v Moravskoslezském kraji. V dolní komoře setrval. 

O IVU VONDRÁKOVI ČTĚTE ZDE>>

Ve volných chvílích Ivo Vondrák poslouchá mj. kapely Pink Floyd, U2, Smashing Pumpkins. Oblíbeným sportem, který léta závodně hrál, je tenis.

Ivo Vondrák se s manželkou Marcelou oženil v listopadu 1985.

 

 

 

 

 

Články o celebritě

Analýza Blesku: 606 257 slov ve sněmovní „žvanírně“! Kdo je králem žvanilů a kdo nemluví vůbec? Analýza Blesku: 606 257 slov ve sněmovní „žvanírně“! Kdo je králem žvanilů a kdo nemluví vůbec? Jak často vystupují jednotliví poslanci a kolik toho řekli na mikrofon? Blesk prošel přes 12 tisíc s... číst článek
Rušení pošt štve starostku: Přitěžují regionům, kde slíbili pomoc! Hejtmani zmínili dopad na seniory Rušení pošt štve starostku: Přitěžují regionům, kde slíbili pomoc! Hejtmani zmínili dopad na seniory Rušení poboček České pošty a nově i finančních úřadů se ve velkém dotýká všech regionů České republi... číst článek
Zoufalí lidé kvůli rušení 300 poboček České pošty: „Lumpárna! Už tak lítám jako deb*l...“ Zoufalí lidé kvůli rušení 300 poboček České pošty: „Lumpárna! Už tak lítám jako deb*l...“ Zhruba dvě třetiny z 300 rušených poboček České pošty připadá na území Čech, více než stovka jich pa... číst článek

Další Politici

zobrazit profil Jan Řehounek
Jan Řehounek
zobrazit profil Jiří Carbol
Jiří Carbol
zobrazit profil Jan Hamáček
Jan Hamáček
zobrazit profil Jan Kuchař
Jan Kuchař
zobrazit profil Bohuslav Procházka
Bohuslav Procházka
zobrazit profil Radek Zlesák
Radek Zlesák
zobrazit profil Jiří Paroubek
Jiří Paroubek